Почетна » Милићев се куне да није знао да је ударио човека

Милићев се куне да није знао да је ударио човека

од admin
0 коментар

Марко Милићев, који је оптужен да је својим возилом усмртио Луку Јовановића на Бранковом мосту прошле године, изјавио је данас на суђењу да није знао да је ударио ударио несрећног момка

БЕОГРАД – Марко Милићев (34), познатији као возач „кантримена“ који је оптужен да је својим возилом усмртио Луку Јовановића (21) на Бранковом мосту прошле године, изјавио је данас на суђењу да није знао да је ударио ударио несрећног момка.

„Кунем вам се свиме на свету, нисам имао представу да смо ударили човека. Тако ми Бога, нисам знао, рекао је Милићев“, износећи своју одбрану пред Трећим основним судом у Београду.

Он је навео да је у тренутку када се догодила несрећа чуо ударац, али да је мислио да је само очешао аутомобил.

Бранио се да га је заслепео блиц у ретровизору јер се друштво на задњем седишту аутомобила фотографисало, те да није могао ни да претпостави да у средњој траци на мосту стоји необележено возило у квару. Такође је тврдио да није био пијан у тренутку несреће и да се не дрогира, као и да не уме да објасни зашто је побегао.

На питање ко је власник кантримена којим је ударен Лука Јовановић Милићев је одбио да одговори.

Возило за које се сумња да је Милићев возио у тренутку несреће није пронађено, али је полиција утврдила да је реч о украденом аутомобилу и да иза тога стоји добро организована криминална група која је аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Милићев се раније изјаснио да није крив по наводима оптужнице, а исто је учинио и његов кум Братислав Весовић и таксиста Саша Јанковић. Они ће у наставку суђења детаљно износити своју одбрану.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила „лада“ и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео „мини кантримен“.

Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Милићев је после 15 дана напустио Србију и преко Турске се нашао у Кини, где је ухапшен. Убрзо је, 7. септембра депортован из Кине у Београд.

У оптужном предлогу наведено је да је Милићев возио брзином од 110 километара на сат када је ударио Луку Јовановића 25. јула на београдском Бранковом мосту.

Након удеса, ниједног тренутка није смањио музику на ЦД плејеру и наставио је да вози брзином знатно већом од дозвољене.

Весовић се терети да је крио Милићева и помагао му након кривичног дела. Наводи се да су се њих двојица после несреће срели на пумпи у Чингријиној улици, након чега су сакрили возило.

Возач „Пинк таксија“ Саша Јанковић се оптужним предлогом терети што није пријавио да је дошло до удеса иако је видео да је „кантримен“ оштећен. Није реаговао ни на изјаву Милићева да „ништа није видео, ни чуо“, као ни на обавештење диспечера да се јаве сви сведоци несреће на мосту.

Оптужним предлогом Треће основно тужилаштво у Београду предложило је суду да Милићева осуди на 10 година затвора због кривичног дела „тешко дело против безбедности јавног саобраћаја“ и кривичног дела „непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи“.

Тужилаштво је за његовог кума Весовића предложило казну од три године затвора за кривично дело помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела, за таксисту Јанковића девет месеци затвора због кривичног дела неотклањање опасности.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра 2014. године донео пресуде којима је петоро Милићевих пријатеља, који су кобне вечери били са њим у ауту, осуђено на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар