Почетна » МИСТЕРИЈА У ПРЕСТОНИЦИ, ПСИ ЛУТАЛИЦЕ МАСОВНО ПОДИВЉАЛИ НА МЛАД МЕСЕЦ: За 2 ноћи изуједано чак 11 Београђана!

МИСТЕРИЈА У ПРЕСТОНИЦИ, ПСИ ЛУТАЛИЦЕ МАСОВНО ПОДИВЉАЛИ НА МЛАД МЕСЕЦ: За 2 ноћи изуједано чак 11 Београђана!

од admin
0 коментар

Пси су пре две ноћи у Београду били неуобичајено нервозни, па се тако због уједа за помоћ Војномедицинској академији обратило чак 11 грађана.

У тој установи кажу да је број прилично необичан, јер је дневни „просек“ један или ниједан ујед. „Ово се дешава једном у сто година, каже Будимир Грубић, директор „Ветерине Београд“.

Он додаје да је од почетка године забележено укупно 1.557 уједа паса, али да ће до краја године укупно бити нешто мање уједа него прошле, када је било 2.780 уједа.

Према недавно објављеним подацима „Орке“ и НАЛЕД-а, од 2010. до 2015. године на нивоу целе земље број уједа паса повећан је за 50 одсто, а процењује се да би, ако се тај тренд настави, број напада могао да достигне и до 20.000 годишње. Колико је ова цифра велика најбоље се види када се упореди са тренутним стањем у Великој Британији, где се, на годишњем нивоу, у болнице због уједа паса јави око 6.500 људи.

Државни органи те земље тај проблем сврставају међу пет највећих националних комуналних проблема и труде се да спрече злоупотребе у виду лажног пријављивања због узимања одштете.

Курир.рс/Бета/Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар