Почетна » „МОГЛА СИ ДА НАЂЕШ ФРАЈЕРА ДА ТЕ ШЕТА, А НЕ ЏУКЕЛУ“: Стравично малтретирање СЛЕПЕ ЖЕНЕ, о којем бруји СРБИЈА!

„МОГЛА СИ ДА НАЂЕШ ФРАЈЕРА ДА ТЕ ШЕТА, А НЕ ЏУКЕЛУ“: Стравично малтретирање СЛЕПЕ ЖЕНЕ, о којем бруји СРБИЈА!

од admin
0 коментар

У моменту када је лабрадор Астор кренуо да предњим шапама закорачи са последњег степеника аутобуса на бетон он га је изузетно јако шутнуо. То је урадио кукавички, у моменту када је знао да ћемо ја и Астор остати сами – прича за Телеграф Весна Несторовић

Пса водича председнице Удружења слепих и слабовидих особа Србије “Бели штап” Весне Несторовић синоћ је код Аутокоманде напао непознати мушкарац.

Лабрадор Астор је јуче, као и сваког дана, са Весном био у аутобусу, помажући јој да заобиђе све препреке на путу ка њеном одредишту.

– Тај мушкарац је све време био поред нас у аутобусу. Приликом изласка код Аутокоманде, кренуо је да сиђе паралелно поред нас. У моменту када је Астор кренуо да предњим шапама закорачи са последњег степеника на бетон он га је изузетно јако шутнуо. То је урадио кукавички, у моменту када је знао да ћемо ја и Астор остати сами. На моју импулсивну реакцију у којој сам викнула: “Шта то радиш, будало?”, он ми је довикнуо: “Могла си да нађеш фрајера да те шета, а не џукелу” – објашњава Весна за Телеграф.

Весна Несторовић је иначе и новинарка и ауторка емсије “Упознајте нас боље”, а Астор је један од првих пса водича за слепе који је “запослен” у Србији.

– Астор данас није желео да уђе у трамвај, стекао је страх од јавног превоза за који сада морам да му помогнем да га превазиђе. Никада нисам имала великих проблема због Астора. Било је ситуација да људи у превозу коментаришу: “Где си пошла са том џукелом” и тако даље, али увек се нађе неко од путника ко одреагује и вербално узврати ако човек не жели саслуша моје објашњење да је у питању пас водич и да ми је неопходан. Искрено, све више и то почиње да ми смета и питам се где је граница вређања. Тужно је да неко на псу слепе особе искаљује сав свој бес због неког проблема или ситуације у којој се налази јер Астор заиста никада никоме ништа није скривио и научен је да не реагује агресивно – закључује Весна.

В. Ж.    Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар