Почетна Локалне вестиБеоград МОГУЋЕ НИЖЕ ЦЕНЕ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА Београд: Карта 20 до 30 динара – али да је сви плаћају!

МОГУЋЕ НИЖЕ ЦЕНЕ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА Београд: Карта 20 до 30 динара – али да је сви плаћају!

од admin
0 коментар

Жељко Милковић, директор ГСП, најавио јефтинији превоз. када би грађани плаћали карте по тој новој цени, прилив новца би био искоришћен за куповину возила

„ПРИХВАТИО бих да цена карте буде 20 до 30 динара, али да је сви путници плаћају“, изјавио је јуче директор Градског саобраћајног предузећа Жељко Милковић гостујући на РТС.

Челник највећег градског превозника говорио је и о будућој улози трамваја, тендеру за набавку нових возила и сценарију у случају продаје „Ласте“…

– Радо бих прихватио пилот-пројекат да месец дана сви корисници ГСП плаћају карту по нижој цени. Али увек је проблем што се људи тога не придржавају, зато је ситуација таква каква јесте – рекао је Милковић.

Према Милковићевим речима, када би грађани плаћали карте по тој новој цени, прилив новца би био искоришћен за куповину возила, јер су многа дотрајала.

– У четвртак је објављен тендер за нове аутобусе, земунски „Икарбус“ се пријавио и то ће бити 30 нових аутобуса за нас. Ускоро ће бити расписан тендер за нових 20 аутобуса, а до краја године ћемо увести и електро-аутобусе – нагласио је Милковић.

Он је још додао да ће електро-саобраћај бити окосница превоза у Београду, да ће неке линије можда бити укинуте, три најфреквентније растерећене, а трамваји, упркос поразном истраживању, остати као једно од главних превозних средстава.

Милковић је истакао да ГСП неће моћи да преузме путнике, ако „Ласта“ буде продата до краја године.

Е. Б. Р.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар