Почетна Локалне вестиБеоград МОЖДА НЕЋЕ ВИШЕ ЛАСТА Ко ће да вози на периферију?

МОЖДА НЕЋЕ ВИШЕ ЛАСТА Ко ће да вози на периферију?

од admin
0 коментар

ТРКА за приградске аутобуске линије у Београду, које тренутно опслужује „Ласта“, од јуче је званично почела.

Дирекција за јавни превоз расписала је тендер, а сви заинтересовани превозници, који испуњавају услове, моћи ће да пошаљу своје понуде у наредних 35 дана, односно до 19. априла.

Jавна набавка иде у две партије. За приградске линије и локал планирано је ангажовање 230 аутобуса и 23 резервна возила. И то 120 соло аутобуса и 80 зглобних, градског или приградског, као и 30 туристичког типа. И резерва мора бити адекватна, те се тражи 12 соло, осам зглобних и три аутобуса туристичког типа. Ова возила ће превозити путнике из Лазаревца, Обреновца, Младеновца, Сопота, Барајева, као и неких делова Гроцке.

Иако је „потез 600“ недавно добила „Ласта“, тендером је ограничен рок, па ће и у општини Сурчин од 1. маја можда бити промењен превозник. У склопу ове јавне набавке планирано је да се на линијама 601, 602, 603, 604, 605, 606, 610, 611 ангажује 55 аутобуса, 45 соло и 10 зглобних.

„ЛАСТА“ ФАВОРИТ

СВЕ приградске и локалне линије тренутно одржава „Ласта“. И упркос критикама које су последњих месеци стизале од путника на нередовне поласке и честе кварове, ово предузеће је апсолутни фаворит на тендеру.

ВОЗИЛА ДО 13 ГОДИНА СТАРОСТИ

ОСНОВНИ захтеви које возила морају да испуњавају су да соло аутобуси морају да имају минимално двоја врата, као и простор за седење односно стајање 60 путника, док зглобни морају да имају троја врата и капацитет минимум 130 путника.

Возила не смеју бити старија од 13 година.

 

н.в новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар