Почетна » МУКЕ СРПСКИХ ФОЛКЛОРАША У ТИРАНИ Младеновчани одбијају да наступе на такмичењу ако им се не испуни један УСЛОВ

МУКЕ СРПСКИХ ФОЛКЛОРАША У ТИРАНИ Младеновчани одбијају да наступе на такмичењу ако им се не испуни један УСЛОВ

од admin
0 коментар

Чланове КУД „Љубомир Ивановић Геџа“ из Ковачевца код Младеновца дочекала је неочекивана непријатност у Тирани, где је у току одржавање фолклорног тамичења на којем ће, између осталих, наступити друштво са Косова и то под заставом ове самопроглашене државе.

Политика се, наиме, умешала и у такмичење фолклораша у албанској престоници, те тако уместо да вежбају за такмичење које почиње данас наши представници већ три дана муку муче да објасне организаторима да не желе да учествују заједно са КУД са Косова које би да наступи под спорном заставом.

– Они не желе да склоне своју заставу и обележја, а ми не можемо ни да се појавимо поред њих другачије него у цивилу – жале се у младеновачком културном друштву.

 

Са случајем су упознати званичници српске амбасаде у Албанији.

– Последњи договори су да ће се застава Косова повући, међутим, проблем је што има доста електронике, доста дисплеја, доста гласања… Организатори кажу да нису у могућности да повуку са екрана неке ствари. Данашњи помак је у томе што су градоначелник и наш амбасадор ступили у контакт – каже за ТВ Прву представник КУД-а.

Како додаје, „незгодно је у Тирани тражити да се повлачи застава Косова“.

– Успели смо донекле, да ли је то довољно видећемо. Имаћемо додатне сугестије и консултације и поштоваћемо инструкције – наводи саговорник ове телевизије.

ТВ Прва/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар