Почетна » НА УЛИЦАМА САМО ЦРВЕНИ И ЖУТИ: Првог дана октобра, према одлуци Градске скупштине, скинуте рекламе са возила јавног градског превоза

НА УЛИЦАМА САМО ЦРВЕНИ И ЖУТИ: Првог дана октобра, према одлуци Градске скупштине, скинуте рекламе са возила јавног градског превоза

од Други Пишу
0 коментар

БЕОГРАДСКИ аутобуси, трамваји и тролејбуси у октобар су упловили без реклама на спољашњости.

Скидање шарених фолија на којима су били исписани слогани оглашивача први је корак у побољшању јавног превоза, који градска власт најављује од летос. Градоначелник Београда Александар Шапић називајући јавни превоз рак-раном престонице, истакао је да ће возила од сад бити у једној боји, а не као „Микијев забавник“, те да ће и сами грађани почети да купују карте кад виде да је превоз бољи.

И ГСП и приватни превозници имали су рок да од краја августа до 1. октобра скину рекламе са својих возила, што је одлучено летос на седници градске скупштине. Као разлог за ову одлуку, осим естетике, Шапић је навео да је такав вид оглашавања готово неосетан за касу Београда. Он је рекао да рекламе на свим аутобусима, тролејбусима и трамвајима коштају као 30 билборда у главном граду.

Превозници су без негодовања уважили ову одлуку, па се и прошле недеље тешко могао видети неки аутобус са рекламом на „фасади“. Ипак, оштром оку путника нису промакле тачкице на прозорима одакле је скинут и струган самолепљиви оглас.

Према последњим подацима, месец дана рекламирања на целој површини „шпанца“ коштало је 81.000, пола је 51.948, а четвртина 36.450. Оглашавање на зглобним аутобусима и тролејбусима било је 22.680 динара за целу покривеност, 14.742 за половину, а 10.206 је коштала четвртина. Цена за соло аутобусе и трамваје била је 16.200, 10.530, односно 7.290 динара за четвртину покривености возила.

Места за оглашавања биће у унутрашњости возила, на местима која су за то предвиђена.

САМИ ПЛАЋАЈУ

– СВЕ ово су ствари које Београђани треба да виде, а онда ће полако почети да у већем обиму плаћају карте за превоз и тако ће се добијени новац улагати тамо где је грађанима најпотребнији – истакао је Шапић пре неколико дана. Као још једну од важних мера које би требало да унапреде систем градског превоза основано је и јавно предузеће које ће се бавити наплатом карата.

С. В.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар