Почетна » НАКОН БЛОКИРАЊА ПУТА Постигнут договор мештана Зуца са водоводом

НАКОН БЛОКИРАЊА ПУТА Постигнут договор мештана Зуца са водоводом

од admin
0 коментар

Због тога што нису имали воде неколико дана становници подавалских насиља су јуче око 17 сати блокирали пут, због чега ни градски и приградски саобраћај у том делу града није функционисао.

Генерални директор Београдског водовода и канализације Светозар Веселиновић у изјави достављеној медијима рекао је да ни после вишесатних преговора, нажалост, становници доњег и горњег дела насеља нису могли да се сами договоре да они који живе у нижим деловима штеде воду и не заливају баште, како би они који живе у вишим деловима насеља такође имали воду за пиће и елементарне потребе.

– С обзиром да сами становници нису постигли договор, председник општине Вождовац Александар Савић, председник месне заједнице и ја као директор ЈКП ‘Београдски водовод и канализација’ предложили смо грађанима који немају воду, да се док буде трајало стање великих врућина, сваки део насеља наизменично снабдева на по 12 сати, рекао је Веселиновић.

Они су то, како је навео, прихватили и у 21.30 сати су се повукли са саобраћајнице коју су блокирали током дана.

– За овакву одлуку добили смо сагласност руководства Скупштине града, напоменуо је Веселиновић.

Данас одржан састанак

Због ове настале ситуације данас је у ГО Вождовац одржан састанак на коме су присуствовали, представници мештана Зуца на челу са Здравком Ђорђевићем, председник ГО Вождовац Александар Савић, председник месне заједнице Зуце, и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“.  Скуп је организовала иницијативна група грађана Зуца. Председник МЗ Зуце, Саша Несић рекао је да у Зуцу нема проблема са водом, већ је то окупљена мала група људи како би галамили и рушили власт. 

Састанку је требао да присуствује и председник ГО Гроцка, Стефан Дилберовић, јер и делови Врчина су у проблему са водоснабдевањем, међутим он се није појавио. На састанку је потврђен договор да ће мештани Зуца бити подељени у две групе, и да ће вода бити доступна по 12 сати( од 00-12 и 12-00 часова).

Према информацијама Жиг Инфа, вечерас у 18 часова ће се одржати састанак и са мештанима Врчина, на којој би требало да присуствује председник СГО Гроцка, као и директор ЈПБВК-а, како би се и у овом месту постигао договор.

Након тог састанка, заказан је и састанак у 20 часова у ресторану Кумбура, где ће се испратити да чи ће се договор испоштовати. На том састанку требало би да присуствују председници СГО Гроцка и СГО Вождовца, директор ЈКБВК-а и представници мештана.

 

За Жиг Инфо

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fifteen − 13 =