Почетна » НАСИЉЕМ ДО ПРАВА НА ПРАВНОМ: Студенти се потукли са деканом!

НАСИЉЕМ ДО ПРАВА НА ПРАВНОМ: Студенти се потукли са деканом!

од admin
0 коментар

Професори и особље Правног факултета физички су напали студенткиње и студенте у блокади која траје већ 5 дана, тако што су их тукли и вукли уз најтеже претње и увреде, тврде студенти који блокирају Правни факултет.

Студенти који блокирају Правни факултет већ неколико дана, тврде да је јутрос око 8 сати дошло до физичког обрачуна са деканом проф. др Симом Аврамовићем и да поседују и снимак читавог догађаја. С друге стране управа је саопштила да је мања група студената, међу којма и неколицина с других факултета, покушала јутрос да онемогући редовну наставу.

„И поред тога сто је Управа факултета прихватила захтеве студената који нису у супротности с прописима и реалним могућностима факултета и разговора вођених на збору студената у петак, 9. октобра, ова група није физички дозволила студентима прве године да присуствују редовној настави. Након доласка професора предметне наставе, декана и чланова Управе факултета, студентима је омогућено да присуствују редовним предавањима. Настава и вежбе у осталим амфитеатрима редовно се одржавају“, саопштио је Правни факултет Универзитета у Београду, док студенти имају своју верзију догађаја.

„Професори и особље Правног факултета физички су напали студенткиње и студенте у блокади која траје већ 5 дана, тако што су их тукли и вукли уз најтеже претње и увреде. Студенти и студенткиње у блокади најоштрије осуђују физичко обрачунавање, која је уједно и манифестација слабости њихових аргумената, у току мирне блокаде. Ми смо академска заједница и овакав начин решавања спора је недопустив“, тврде представници студената и додају да их је физички напао декан лично.

 

„У физичком обрачуну на студенте су учествовали лично декан, потпарол факултета, секретар и чланови обезбеђења као и шалтерски радници уз неколико непознатих лица“, објашњавају студенти.

Студенти су тренутно испред факултета, јер, како кажу, не желе да провоцирају даље инциденте. Једна група је од петка увече спавала на факултету.

 

Подсетимо, студенти имају девет захтева, између осталог да се смањи цена бода за пренете испите, откључавање предмета и октобар два, док управа факултета тврди да су неки од тих захтева већ испуњени, а да за друге постоје законска ограничења.

 

 


(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар