Почетна » Наставница мислила да се ученици шале?!

Наставница мислила да се ученици шале?!

од admin
0 коментар

После инцидента у ОШ „Васа Пелагић“ у Котежу настава се одвија сасвим уобичајено. Разредна VII-4 била уверена да је реч о „перформансу“ осмака. Ђаци се уплашили кад су видели оружје, родитељи забринути

ПЉАЧКА дневника уз претњу оружјем ђацима и наставници током школског часа у ОШ „Васа Пелагић“ у Котежу и даље је тема број један у граду. Просветна инспекција јуче је обишла ову образовну установу како би испитала да ли је направљен пропуст у раду. Часови се одвијају уобичајено, али родитељи су и даље забринути.

Репортери „Новости“ затекли су испред школе мајку једног од дечака из одељења VII-4 на чији су час српског језика улетела двојица малолетника.

– Како ми је син испричао, тихо су покуцали на врата десетак минута пред крај трећег часа, а онда су ушли маскирани са фантомкама на глави. Наставница је у први мах помислила да је реч о несланој шали осмака и замолила их да изађу. Међутим деца су се уплашила када је један од њих уперио пиштољ ка њима. Други је пришао наставници држећи „скакавац“ и онда јој је отео дневник – прича узнемирено мајка која због сина није желела да открије свој идентитет. – Моје дете је помислило да је пиштољ прави, а ја сам остала затечена када сам чула шта се десило. Један полицајац очигледно није довољан за оволику школу.

Наставница српског језика и разредни старешина VII-4 Снежана Николић јуче није желела да коментарише инцидент. Директор школе Миодраг Лучић потврдио је да се настава обавља нормално.

– Све тече по плану, данас је све у реду. У гужви смо само због инспекције и састанака како бисмо регулисали евиденцију оцена – рекао је Лучић. – Колегиница је мирно реаговала, јер је прво мислила да нападачи изводе неки перформанс. После неколико минута се вратила и завршила час потпуно нормално.

Школу је јуче ванредно обишла и просветна инспекција.

– Обавиће се контрола поступања установе у погледу спровођења закона, остваривања заштите права ученика, родитеља и запослених – саопштила је чланица Градског већа Тања Поповић. – Утврдиће се да ли је школа учинила све што је у њеној надлежности ради обезбеђивања и заштите ученика и запослених од насиља.

ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА И ДНЕВНИК

ШКОЛСКИ дневник, однет из учионице, пронашла је полиција и у функцији је, па закључне оцене на крају школске године неће бити доведене у питање, рекла је координаторка Јединице за превенцију насиља при Министарству просвете Биљана Лајовић. Чак и да је дневник спаљен или уништен не би било проблема јер професори имају све оцене у својим тефтерима.

СЛЕДУЈУ ИМ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

ПРОТИВ двојице малолетника који су маскирани и уз претњу оружјем отели дневник биће поднета кривична пријава у редовном поступку. Они су извршили кривична дела насилничко понашање, угрожавање сигурности и уништење и оштећење туђе ствари. Код младића су пронађени реплика пиштоља, нож, фантомка и наочаре.

Ј. НОВАКОВИЋ – М. РОГАЧ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар