Почетна » Нема пакетића без неколико „црвених“

Нема пакетића без неколико „црвених“

од admin
0 коментар

Богата понуда у продавницама играчака. Актуелни „Фрозен“ и „Маша и медвед“

ПРЕДНОВОГОДИШЊЕ лудило дрма Београђане. Због великих гужви многе радње, супермаркети и тржни центри су продужили радно време, а највећа навала је, наравно, у продавницама играчака. Маме и тате, баке и деке, већ данима опседају престоничке трговине како би испунили жеље својих малишана. Избор је изузетно разноврстан, али су и цене поприлично шаренолике.

Скоро све продавнице спремиле су готове пакетиће по жељи малих муштерија, које углавном диктирају актуелни цртани филмови. „Чаробна рукавица“ из цртаћа „Фрозен“ кошта 4.500 динара, док се комплет са фигурицама из овог остварења може наћи за 1.300 до 2.000 динара. Популарни „Маша и медвед“ пакетићи, са маскама, слаткишима, сличицама и другим реквизитима могу се купити за 1.500 динара.

– Имамо и плаве, паковане за дечаке и розе за девојчице – објашњава продавачица из „Дексика“ – У првом су два акциона јунака, „казулу“ табла, „ђубриште“ карте, ди-ви-ди и сокић, а у другом, по избору, „брац“ или „мокси“ лутка, „пепа“ кесица.

У оближњем „Лавиринту“ тврде да се купци фокусирају на креативне играчке. „Истина или заблуда“ или „Чаробно огледалце“ су три хиљадарке, док је интерактивна мапа Србије скупља за још 200 динара. Поједине муштерије у продавнице играчака са собом носе и списак.

– Написала ми је унука да жели лутку „монстер хај“, али двоумим се, јер ми изгледа страшно, а богами и скупо. Кошта више од 4.000 – рекла је бака Нада.

Међутим, те четири црвене нису ништа према појединим сетовима „лего“ коцки чија цена достиже цифру од 20.000 динара!

ЛОПТЕ И КОПАЧКЕ

ЗА оне мало озбиљније или старије, потребно је отићи у спортске или продавнице технике. Реплике дресова коштају око 1.500 динара, лопте 2.500-4.000, патике или копачке за фудбал 3-5.000…

Још скупље су видео игре где само једна за плејстешн кошта од 4.000 до 9.000 динара.

БАНАНИЦЕ, ЧОКОЛАДЕ, СМОКИ, ЧИПС…

ЧОКОЛАДЕ, смоки, чипс, бананице, чоколадна јаја са играчком, карамеле, тврде или гумене бомбоне, лизалице, саставни су део „слатких пакетића“ за које ћете морати да издвојите минимум 550 динара. Осмех на лицу измамиће и чоколадни Деда Мраз чија је цена, зависно од величине од 50 до 150 динара. За поклон у врећици са сопственим избором ђаконија треба око 800 динара.

В. РАДУЛОВИЋ – Ј. НОВАКОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар