Почетна Локалне вестиБеоград НЕЗВАНИЧНА МАСКОТА ГСП Пса Жућу редовно можете видети у јавном превозу

НЕЗВАНИЧНА МАСКОТА ГСП Пса Жућу редовно можете видети у јавном превозу

од admin
0 коментар

Њега можете видети свуда, јер он је најпознатији пас у граду, име му је Жућа и долази из Котежа, приградског насеља у Београду. Вози се градским превозом без „бус плуса“ и не мари баш за контролу.

Жућа се свакодневно вози бусом до центра
Јуче се укрцао у аутобус на линији 37, на станици код Мостара, и изазвао одушевљење међу путницима. Жућа је уредно ушао, није се гурао нити је икога дирао, заузео је „своје место“ и мирно чекао одредиште.

Они који га знају, кажу да свакодневно силази код Трга и иде у шетњу Кнезом, чисто да буде виђен, док други наводе да редовно обележава територију круга двојке, баш као и све градске фаце. Жућа је урбани џукац!

Уђе, никог не дира, нађе место и на миру џоња
– Жућа је блесави пас из Котежа, који жели да буде куца из центра. Њега не држи место. Међутим, због хладноће је почео да улази у аутобус 43 и ишао је до Трга и назад. Онда се губио по другим аутобусима и сада о њему чујем приче од многих људи који га виђају свуда по граду – прича за Ало! Ана Којић, Жућин старатељ.

Не вреди га удомљавати, он је авантуриста, прави вагабундо
Више пута га је враћала у Котеж, али узалуд, он је упорно одлазио у град.

– Верујем да више нема сврхе враћати га, кад за пола сата, сат опет добијем слику Жуће на другом крају града. Не вреди га ни удомљавати, он је авантуриста, прави вагабундо. Имао је власника, али је непрестано бежао из дворишта, просто не жели да буде удомљен и затворен – кроз смех завршава Ана, која на Фејсбуку води групу о овом авантуристи.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар