Почетна » НОВА АНКЕТА СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА САОБРАЋАЈ Где сте били јуче, зашто и како?

НОВА АНКЕТА СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА САОБРАЋАЈ Где сте били јуче, зашто и како?

од admin
0 коментар

Где сте јуче били, због чега и којим сте превозом ишли? Ово су питања која ће наредних петнаестак дана анкетари постављати грађанима у њиховим домовима, а циљ је да се за потребе Секретаријата за саобраћај истраже токови саобраћаја у граду.

Биће испитивани и возачи аутомобила на излазима из града, као и путници који чекају возове, међуградске аутобусе и авионе.

– Сутра и прекосутра почиње анкета на спољном ободном прстену око Београда. Анкетирају се људи који излазе из града аутомобилом. У уторак, 28. априла биће анкетирани људи који излазе из Београда аутобусом, возом или авионом – казао је за “Блиц” Зоран Рубињони из ЦЕП-а

Посете домаћинствима почињу у четвртак и ова анкета трајаће две недеље.

– Сви чланови породице биће питани где су се дан пре тога кретали. Анкетар ће питати и због чега су ишли, као и којим видом превоза – додао је Рубињони.

Паталелно са анкетама радиће се и бројање саобраћаја (аутомобила, аутобуса, камиона) на важним градским раскрсницама.

Ови драгоцени подаци користиће се за израду ажурираног Транспортног модела Београда. Анализе ће показати који су токови кретања пешака, аутомобила и теретних возила, па самим тим и које раскрснице и улице су најоптерећеније. Успех анкете умногоме ће зависити од добре воље грађана, посебно оних који ће бити анкетирани у својим домовима, јер је веома важно да се равномерно анализирају различита градска насеља.

М. Бељан     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар