Почетна » Нове цене карата и поново нова правила за градски превоз у Београду

Нове цене карата и поново нова правила за градски превоз у Београду

Шапићева идеја

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић је на конференцији за новинаре презентовао ново решење, након што је саопштио вест да ће град Београд потпуно раскинути уговор са Кенткартом о наплати карата и одржавању система.

Истакао је да је реч о новом систему јавног превоза у Београду, те да ће се укинути цена карте која важи 90 минута и кошта 89 динара, а да ће да се увести целодневна карта за цео град која ће коштати 200 динара.

„Ово је нови систем јавног превоза у Београду. У постојећем систему град је подељен на четири зоне, а у новом ће постојати само две. У садашњем систему постоји карта која важи 90 минута и кошта 89 динара. Ова карта се укида. Постојаће целодневна карта за цео град и цена ће јој бити 200 динара. Укидају се и папирне карте за једну вожњу – саопштио је Шапић на прес конференцији.

Што се тиче месечних карата, оне ће коштати 3.000 динара за једну зону и 3.500 за две зоне. Годишња карта коштаће 30.000 динара за прву, односно 35.000 динара за две зоне.

Карта ће се куповати преко СМС поруке, апликације и на продајним местима Јавног предузећа „Наплата превозне услуге”.

„Уводимо модеран систем плаћања путем бесплатне апликације”, казао је Шапић. Плаћање СМС поруком биће слично као код наплате паркирања.

Сви ученици старости до 19 година добијају бесплатан превоз. То важи и за старије особе од 65 година, али они неће морати да имају карту и годишњу допуну као до сада. Они ће се пријављивати преко апликације или ће добити доживотну бесплатну карту.

 

 

Политика, фото: Г.М

Можда ти се свиди

Оставите коментар