Почетна » Оборен рекорд: Највише ђака првака у Винчи!

Оборен рекорд: Највише ђака првака у Винчи!

од admin
0 коментар

Рекордан број нових првака, 320, уписаће ОШ „Никола Тесла“ у Винчи што је највећи број нових ђака у последњих 20 година, каже Драгољуб Гачић, директор школе.

Око 16.000 ученика следећег уторка полази у први разред у Београду, па се школе пуном паром спремају за упис нових ученика 1. септембра.

– Ове године имамо 320 ђака првака и то је највише уписаних првака не само у Београду већ и у читавој Србији у последњих двадесет година колико дуго ја радим овде. Наша школа је највећа, поседује, осим матичне школе у Винчи, и школе у Лештанима, Болечу и Ритопеку, где деца могу да иду до петог разреда. Деца из околних насеља, не само из Винче, уписују нашу школу, те је зато број уписаних сваке године све већи – каже Гачић.

На другом месту по броју ученика који уписују ове године први разред налазе се основне школе на Звездари: ОШ „Деспот Стефан“ са 210 малишана и ОШ „Павле Савић“ са 220 будућих првака.

Све школе у Београду данима се припремају за дочек ученика првог разреда.

Наши репортери посетили су Основну школу „Михаило Петровић Алас“ на Дорћолу и затекли раднике школе у последњим припремама пред дочек деце.

Док су учитељице Тања и Јаворка преносиле књиге и школски прибор, један од радника кречио је учионицу светлим бојама за што пријатнији амбијент првацима. Учитељице су украсиле учионице, клупе су сређене, а табле обрисане и спремне за наставу.

На зидовима су исписане речи добродошлице, а на вратима залепљена срца од папира.

– Спремили смо приредбу и украсили учионице. Све је шарено, сви смо весели и радујемо се младим надама које долазе. Учитељице су направиле пано са речима добродошлице – прича Весна Недељковић, директорка школе и додаје да ће у ову школу 1. септембра доћи само 65 ученика.

Старији ученици спремају приредбе

Ученици основних школа завршавају са припремама представа којима ће пожелети добродошлицу будућим другарима. Поред тога, малишане ће обрадовати поклончићи које су учитељице у многим београдским школама припремиле за њих.

Ана Ђокић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар