Почетна » ОБРАЧУН СТРАНАЧКИХ КАДРОВА У БЕОГРАДСКОМ ХОТЕЛУ Потукли се директори!

ОБРАЧУН СТРАНАЧКИХ КАДРОВА У БЕОГРАДСКОМ ХОТЕЛУ Потукли се директори!

од admin
0 коментар

Директор београдског хотела „Славија“ Веселин Јовићевић, иначе кадар Српског покрета обнове (СПО), физички је напао јуче свог заменика Горана Карадџића који је кадар Српске напредне странке (СНС), сазнаје „Ало“!

Јовићевић, који ведри и облачи већ годинама у „Славији“ јер има јаку политичку залеђину, шестоко се посвађао са својим замеником у канцеларији правнице хотела, након чега је и ударио Караџића.

-Најпре су се жестоко свађали, а онда је Јовићевићу потпуно пао мрак на очи те је ударио Караџића. Толико јако га је ударио да је Караџић чак и пао- наводи извор „Ало!“ из хотела. Након што је Караџић пао, Јовићевић га је још једном, два пута шутнуо. Правница Биљана Р., у чијој се канцеларији одиграла драма, почела је да плаче, а неколико радника је ушло и одвело Караџића. Он је отишао у Ургентни центар са крвавом усном, те су му констатоване повреде, а случај је пријавио полицији.

Како „Ало!“ сазнаје, читава свађа је почела јер је Караџић тражио да се уради алко-тест неколико запослених, између осталих и шефа обезбеђења, јер су били видно алкохолисани. То је изиритирало Јовићевића, јер су у питању запослени које он штити.

Да је заиста дошло до овог инцидента, за „Ало!“ је потврдио и сам Јовићевић.

-Јесте се десио један непријатан разговор, али то ће се све решити тамо где и треба да се реши. Ја не бих о томе причао- кратко је поручио Јовићевић, а Караџић нам је до закључења овог издања остао недоступан за коментар.

Запослене у хотелу овај догађај јесте шокирао, али их није изненадио. Како кажу, њих двојица се не подносе, јер Јовићевићу до недавно нико ништа није могао пошто га ту држи и штити СПО. Међутим, СНС је поставио Караџића за његовог заменика, управо како би га контролисао, што Јовићевића ужасно нервира. Јучерашњи инцидент је само кулминација њихових досадашњих односа, оцењују запослени.

Жељко Маторчевић, главни повереник Синдиката „Независност“ у „Славији“, такође потврђује да је Јовићевић ударио свог заменика и поручује за „Ало!“ да синдикат неће дозволити да се у овом сукобу радници приморавају на било какво изражавање подршке једном или другом актеру.

-Синдикат је већ дуже време упозоравао и обавештавао надлежне институције да се у Хотелима „Славија“ дешавају криминалне радње и да сваког тренутка може доћи до заоштравања ситуације. Нажалост, надлежне службе као и владајућа странка СНС није уопште узимала у обзир материјал и чињенично стање које смо презентовали- истиче Маторчевић.

Како додаје, у хотелу влада хаотично стање, а све то утиче на обичне раднике који су сада практично између две странке- СПО и СНС.

-Апелујемо да ове две странке сукоб рашчисте међу собом, а не да се радници доводе у незгодну позицијукако би, евентуално, сведочили у нечију корист. Такође, синдикат позива надлежне органе да одреагује на дописе који су им послати и да, у складу са законом, на њих реагују- закљулује Маторчевић.

Радници тужили Јовићевића због мобинга

Како је „Ало!“ већ писао, Веселин Јовићевић већ годинама ведри и облачи у хотелу „Славија“, а већи број радника је подносио и пријаве за мобинг, Како су запослени испричали, они од стране директора свакодневно трпе малтретирање, а многи су, након што су се побунили, добили и отказе.

 

Ивана Жигић, АЛО!

Можда ти се свиди

Оставите коментар