Почетна » Обрушио се део фасаде дечје клинике у Тиршовој

Обрушио се део фасаде дечје клинике у Тиршовој

од admin
0 коментар

Са трема близу улаза сручило се тридесетак квадратних метара свода, али срећом нико од посетилаца, пацијената и болничког особља није повређен – Сличан инцидент догодио се два пута прошле године, у мају и јулу.

Део плафонске фасаде трема испред улаза у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој, површине око тридесетак квадратних метара срушио се јуче око 14 часова. Том приликом, срећом, испод трема није био било грађана који су дошли у посету болеснима, нити је било пацијената и болничког особља.

Према речима Зорана Радојичића, директора Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, пад овог дела плафонске фасаде непријатно је изненадио и запослене у болници.

 

Радници техничке службе болнице уклонили су, ради безбедности, преостали део плафона трема Фото Т. Јањић

– После обрушавања фасаде изашли су радници техничке службе болнице и уклонили, ради безбедности, преостали део. Фасаду су иначе, недавно прегледали стручњаци предузећа које је пре неколико месеци почело обнову и проценили да је потребна реконструкција једног дела плафонске фасаде. Тражићу да се прегледа цела површина и сви ризични делови уклоне – рекао је Радојичић и истакао да је последњи пут фасада обновљена 2000. године донацијом.

У јулу и мају прошле године са ове дечје здравствене установе такође је пао део плафонске фасаде изнад улаза у Педијатријску амбуланту, али на део степеништа који је био обезбеђен заштитном оградом. Ни том приликом, срећом нико од пацијената или особља није био угрожен.

После ових инцидената обавештен је Институт за грађевину.

 

– Како класична фасада није најбоље решење за наш објекат покушавамо да у сарадњи са стручњацима одаберемо оно који ће нам одговарати и бити сигурније – истиче Радојичић.

Зграда Универзитетске дечје клинике у Тиршовој је споменик културе. Подигнута je по пројекту архитекте Милана Злоковића између 1936. и 1940. године. У њу је одмах по отварању смештена Универзитетска дечја клинике која је и тада представљала самосталну здравствену установу.

Б. В. – Д. Б. Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар