Почетна » Од августа особе са инвалидитетом имаће личне асистенте

Од августа особе са инвалидитетом имаће личне асистенте

од admin
0 коментар

Градоначелник Београда Синиша Мали саопштио је  да је потписан уговор са Удружењем „Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије“

Градоначелник Београда Синиша Мали саопштио је  да је потписан уговор са Удружењем „Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије“, које ће у наредних годину дана пружати услугу персоналне асистенције.

Како се наводи у саопштењу градске Управе, Уговор је у име Града потписала секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, а особе са инвалидитетом, њих 50, персоналне асистенте добиће већ почетком августа.

„На тај начин они могу да живе равноправно као и сви остали чланови друштва. Биће им омогућено и да се укључе у образовне, радне и разне друштвене активности“, реко је Мали.

Градски центар за социјални рад у Београду биће задужен за одабир лица која имају право на персоналног асистента према месту пребивалишта корисника.

Мали је додао и да ће осим персоналних асистената бити уведена и услуга лични пратилац детета намењена деци и младима са сметњама у развоју.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар