Почетна » ОД ЧЕТВРТКА ДО СУБОТЕ НОВИ ЛЕДЕНИ ТАЛАС Стиже Баба Марта: Биће снега, али не и на улицама

ОД ЧЕТВРТКА ДО СУБОТЕ НОВИ ЛЕДЕНИ ТАЛАС Стиже Баба Марта: Биће снега, али не и на улицама

од admin
0 коментар

Према најавама метеоролога, у четвртак нас очекује почетак још једног хладног таласа који ће трајати до суботе. Ипак, од мећава и стварања белог покривача неће бити ништа. Средином месеца још једно захлађење

БЕОГРАЂАНИ, не одлажите своје топле џемпере и капуте! Према најавама метеоролога, у четвртак нас очекује почетак још једног хладног таласа који ће трајати до суботе. Ипак, од мећава и стварања белог покривача неће бити ништа.

– Снежни нанос се неће задржати на коловозима и трави – каже Бранко Спаравало из „Метеоса“. – Дуваће појачан северни ветар у четвртак, петак и суботу, с тим што ће постепено бити у слабљењу.

„Баба Марта“ ће и ове године неизоставно показати своје зубе. Овај хладни период који нам предстоји највероватније неће бити и последњи.

– Очекује нас време хладније од просека за ово доба године, а велика је могућност да ова три хладна дана неће бити последња. Очекујемо још један хладни талас средином месеца, али ипак не могу са сигурношћу да тврдим да ће се догодити – напомиње Спаравало.

Зима ће тако суграђане поново подсетити на своје календарско присуство. Нико неће одолети да бар још једном на главу стави топлу капу, а око врата вунени шал, с обзиром на то да нас очекују суснежица и влажни снег, који ће се задржати само у вишим деловима града. Максимална дневна температура током ових дана, према прогнозама метеоролога, не би требало да пређе четврти поделак.

УДАРНИ ЧЕТВРТАК

ЧЕТВРТАК ће са собом донети и највише падавина. Очекује се да ће на тло Београда тада пасти око 40 литара по квадратном метру, док ће до суботе укупни ниво падавина достићи 60 литара.

ПОНОВО ТОПЛИЈЕ ОД 16. МАРТА

– ТЕК од друге половине марта моћи ћемо сви да предахнемо од зиме, јер ће нас постепено отопљење пратити све до званичног почетка пролећа – тврди Бранко Спаравало.

Г. Новаковић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар