Почетна » Од дечијег раја до легла наркомана?!

Од дечијег раја до легла наркомана?!

од admin
0 коментар

Игралиште у облику слагалице на Бањици већ годинама представља само руину и легло заразе. Пре шест година у његову изградњу уложено око 350.000 евра

ПОЛОМЉЕНА врата, разбијени мобилијари, ентеријер ишаран спрејевима, паучина, прљавштина, а на поду празне флаше од алкохола. Овако сада изгледа „Пазл град“, некадашње модерно дечије игралиште на Бањици, у које је градска власт пре шест година уложила 350.000 евра.

Монтажни објекат површине 750 квадрата претворио се у легло заразе. Разнобојна слагалица не ради већ три године, а од тада је постала права руина, поред које се боје да прођу не само деца, већ и старији.

– Парк је лепо радио две године и многи малишани из краја су се играли унутра, а онда је затворен – рекла нам је једна од станарки Борске улице. – Све до зимус, испред објекта су дежурали чувари, а онда се фирма која их је ангажовала распала и од тада је ово место потпуно руинирано. И кућицу за обезбеђење су запосели пијанци и наркомани.

У сада празној слагалици затекли смо само прљавштину и гомилу ђубрета. Клацкалице, љуљашке и пењалице потпуно су разбијене, а под је натопљен водом која цури из свих цеви. На појединим местима налазе се и згаришта, јер је неко, очигледно, у објекту палио ватру.

Ово место је постало прави извор заразе – пожалио нам се један од станара околних зграда, који свакодневно шета свог љубимца на травњаку око „Пазл града“. – Пса не смем да пустим са повоца, јер страхујем да не отрчи тамо и покупи неку заразу.

У НАДЛЕЖНОСТИ ГРАДА ОД 2010.

КАДА је саграђено, игралиште на углу Борске и Црнотравске улице било је под ингеренцијом општине Вождовац, али је 2010. прешло у надлежност града Београда. Тада је, како кажу у овој општини, Секретаријат за комуналне и стамбене послове преузео бригу о његовом одржавању.

Иначе, градња „Пазл града“ трајала је шест месеци, он има три нивоа и висок је 12 метара.

ОПШТИНА: САГРАЂЕН БЕЗ ДОЗВОЛЕ

„ПАЗЛ град“ саграђен је без грађевинске и локацијске дозволе, тврде у општини Вождовац.

– То је била једна од највећих инвестиција у општини када је на власти била ДС – кажу општинари. – Ново руководство није прихватило да води бригу о овом игралишту које је сазидано без пројекта и елабората. Парк је никао на парцели која припада Министарству одбране.

М. Љ. ПОПОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар