Почетна » ОД НОВЕ ГОДИНЕ И НОВА ФИРМА: На седници скупштине и статут ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“

ОД НОВЕ ГОДИНЕ И НОВА ФИРМА: На седници скупштине и статут ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“

од Други Пишу
0 коментар

Новоосновано предузеће „Наплата превозне услуге Београд“ могло би да почне да ради у првим данима 2023. године, уколико то није условљено раскидом уговора са фирмом „Кенткарт“. Ово се наслућује из документа намењеног одборницима који би Статут предузећа требало да усвоје на седници Градске скупштине у уторак.

ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“ има обавезу да усагласи своје опште акте, организацију и пословање са законом и одредбама оснивања до 31. децембра ове године, наводи се у документу припремљеном за одборнике.

Предузећем ће убудуће управљати Надзорни одбор и сам директор, а његово седиште биће у Улици 27. марта 43-45. Како се истиче, фирма се оснива ради ефикасније организације продаје карата и наплате услуге превоза, као и контроле возних исправа у јавном линијском превозу.

Ипак, још се не зна колико ће људи у њему бити запослено.

Град, али и турска фирма „Кенткарт“, која више од деценије контролише наплату карата у јавном превозу, према овом питању односе се као према строго чуваној тајни.

Раскидање уговора, који је продужен 2021. на следећих 13 година, градоначелник Александар Шапић најавио је на седници Скупштине града у септембру. И том приликом нагласио је да ће Град имати рок од годину дана за раскид са „Кенткартом“, који ће до тада наставити да наплаћује карте.

Да ли ће се задржати уграђена опрема и софтвери, као и колике су обавезе Града према досадашњим партнерима и даље остају непознаница. Први човек престонице раније је нагласио да ће бити пенала, као и да су они „кап у мору“ онога што се даје уколико успе да се подигне квалитет услуге и наплатe.

САРАДЊА ПОД ДРУГИМ ИМЕНОМ

ПОСЛЕ десет година сарадње са фирмом „Апекс“, Град је прошле године потписао уговор на 13 година са истим предузећем, али под другим именом, „Кенткарт“. Тада је најављена и модернизација софтвера у аутобусима, али и покретање „београдске картице“. Како је било наведено у одлуци о додели уговора, његова вредност је око 10,5 милијарди динара са ПДВ.

Ш. М.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар