Почетна Локалне вестиБеоград Окитили престоницу за 150 милиона динара

Окитили престоницу за 150 милиона динара

од admin
0 коментар

Четири пута више новца од планираног за новогодишње украсе. Током једне ноћи потрошиће струје за 70.000 динара

ИАКО је првобитно планирано да се из буџета града Београда издвоји 30 милиона динара за новогодишње украсе, надлежни су решили да „одреше кесу“ и додају још 120! Ово није једини трошак, с обзиром на то да ће сијалице трошити током једне вечери око 70.000 динара!

– За набавку новогодишњих украса планирано је 30 милиона, али је после ребаланса, по одлуци градоначелника, опредељено још 120 – кажу из ЈП „Јавно осветљење“.

Надлежни утрошени новац правдају чињеницом да ће ове године бити окићено скоро дупло више „адреса“ него ранијих празничних сезона.

– Због тога се ове године за разлику од свих претходних, украшава 51 локација уместо 27 – објашњавају из „Јавног осветљења“. – Овим средствима је обновљена опрема и за 27 локација, која није набављана последњих пет година.

Хтели – не хтели, Београд ће засијати већ вечерас, када су најављене функционалне пробе новогодишњих лампиона. Од 11. новембра сезона ће званично почети и предвиђено је да траје три месеца, али о тачном датуму гашења светиљки још увек није донета одлука. Оно што се сигурно зна, то је да ће празнични украси бити упаљени у исто време као и јавна расвета у престоници.
СНАГА ОСВЕТЉЕЊА

КАКО наводе из ЈП „Јавно осветљење“, инсталисана снага осветљења је око 800 киловата, односно енергија која се потроши за један сат је око 800 киловата.

У просеку, један украс има око 30 вати.

Ј. Н. – Г. Н.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар