Почетна » Оптужени за несрећу на Ади Хуји: Жао ми је због свега

Оптужени за несрећу на Ади Хуји: Жао ми је због свега

од admin
0 коментар

Душан Јовановић, оптужен за несрећу на Ади Хуји, изнео одбрану у Вишем суду. Возио сам у алкохолисаном стању, али не 111 км/ч

ПРИЗНАЈЕМ да сам возио без возачке дозволе и под утицајем алкохола и да сам, самим тим, одговоран за смрт троје пријатеља. Али, не признајем и да сам, како наводи оптужница, возио 111 километара на сат. Жао ми је због свега – изјавио је јуче, у својој одбрани пред већем Вишег суда у Београду Душан Јовановић (19), који је оптужен да је одговоран за саобраћајну несрећу на Ади Хуји, 22. новембра прошле године.

Тог кобног дана су погинули Немања Антић (18), Анастасија Стајић (16) и Милош Јанковић (20), а повређени су Милица Јокић (18) и син новинарке Оље Бећковић, Лука Вишњић (18), који се јуче није појавио у суду. Након првих речи одбране, оптужени Јовановић је до детаља испричао суду шта је претходило трагедији. Поновио је, као и у претходном поступку, да се нашао са пријатељима у једном дорћолском кафићу, где су попили „три, до пет ракија од малине“. Након тога одлучили су да оду на Аду Хују, у ресторан.

– Нисам тамо био никад раније и нисам познавао пут, који је иначе, био неосветљен – тврди Јовановић. – Пошто нас је било много, Милош је предложио да он уђе у гепек, чему сам се у почетку противио, али сам на крају пристао. Последње чега се сећам било је да сам осетио јак трзај аутомобила и већ сам био у реци.

Подједнако напето било је у судници и у холу Палате правде, где су се „закачили“ бројни Јовановићеви пријатељи са друговима настрадалих. На крају је морала да реагује и полиција, која је привела једног од њих.

Наставак суђења заказан је за 7. април.

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА

НАЈИСКРЕНИЈЕ саучешће породицама због погибије ваше деце, али и мојих пријатеља. Не могу да замислим колико вам је тешко и знам да ваше ране неће зарасти до краја живота – рекао је Душан Јовановић јуче, обраћајући се породицама страдалих у саобраћајној несрећи.

Ј. Д. Љ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар