Почетна » Основана КОМИСИЈА ЗА МУЗИКУ ИЗ ФОНТАНЕ, а ево какве ће се песме убудуће слушати на Славији

Основана КОМИСИЈА ЗА МУЗИКУ ИЗ ФОНТАНЕ, а ево какве ће се песме убудуће слушати на Славији

од admin
0 коментар

Фонтана на Славији ће од средине септембра добити нови репертоар, а о музици која ће се слушати са ње одлучиваће комисија у којој су два композитора, директор „Дадова“ и један од челника „Београдског водовода“.

Нешто више од годину дана од када је фонтана на Славији почела да емитује музику, репертоар песама ће бити промењен. Од јесени ће га чинити више од 80 музичких нумера различитих жанрова, а викендом ће се за најмлађе суграђане пуштати дечије песме.

– Број музичких нумера биће повећан, односно музика ће бити разноврснија. Комисија ће одабрати више од 80 нумера, које ће се емитовати са фонтане у наредном периоду. Ради се о популарним мелодијама домаће забавне, поп-рок, озбиљне и дечије музике, као и нумерама из најгледанијих домаћих филмова и серија – каже Владимир Шобот, руководилац Службе за комуникацију и координацију односа са јавношћу ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

Novi repertoar biće sastavljen od preko 80 pesama različitih žanrova: Fontana na Slaviji

Оформљену комисију за реализацију уметничког рада фонтане на Тргу Славија, како се ово тело зове, чине композитор Владимир Граић, композитор Мирољуб Аранђеловић Расински, директор Омладинског позоришта „Дадов“ Владимир Мијовић и извршни директор за водоводни систем „Београдског водовода и канализације“ Павле Јанковић.

Владимир Граић Граја, иначе, познат је као композитор песме „Молитва“ којом је Марија Шерифовић победила на Евросонгу 2007. године, а осим тога његове су и „Луди летњи плес“ Фламингоса или неке од песама Маје Николић, а Мирољуб Аранђеловић Расински композитор је класичне и филмске музике.

Станари околних улица који су се жалили на неприкладно време емитовања, али и на веома мали број нумера које се врте годину дана, моћи ће да одахну, јер је Шобот најавио и да је у плану мењање термина и дужине емитовања.

– Уместо од 20 до 22 сата, фонтана ће „певати“ свакодневно од 19.05 до 19.30 сати, а викендом ће време од 12.05 до 12.30 бити резервисано за дечију музику – каже Шобот.

Ј. Алексић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар