Почетна Локалне вестиБеоград Ова лепотица је Путинова најбоља пријатељица

Ова лепотица је Путинова најбоља пријатељица

од admin
0 коментар

Многи политичари се ослањају на пријатељство својих пса јер им они дају социјалну и психолошку подршку. Поред тога што су љубимци могу да имају велику улогу у животима политичара, они понекад и постају симболи политичког режима, а некад их њихови власници намерно користе да би остварили своје циљеве.

Путин воли да доводи Кони и на састанке
Најбоља пријатељиа Владимира Путина је женка лабрадора – Кони Полгрејв, а према непотврђеним гласинама, добила је име по бившем државном секретару САД, Кондолизи Рајс. Док је био председник, па премијер и онда опет председник Руске федерације, Кони је била уз њега. Путин ју је 2000. године добио од Сергеја Шојгуа, данашњег министра одбране Русије. Кони заправо има наследну везу са политиком јер је рођена у владином центру у Ногинску, где се тренирају пси да постану трагачи и спасиоци.

Иако је Путин веома популаран у својој земљи, његово вођење политике током година је подигло тензије имеђу Истока и Запада. Многи који лично познају руског председника кажу да веома лоше реагује на критику, а онда добија изливе беса или нападе депресије. Једном је на конференцији за новинаре у Москви упитан о својој ћутљивости поводом критика на његов рачун.

– Што се тиче лошег расположења, наравно да га имам као и друге особе на свету. У тим случајевима се трудим да се консултујем са својим псом, она ми даје добре савете – рекао је тад Путин.

Очигледно је да руски председник јако воли свог пса и често је виђан у јавности са њом. Често присуствује састанцима, чак и са светским лидерима који долазе у посету Русији. А када није дозвољено да буде у Путиновом присуству, Кони буде веома узнемирена. Када је током новогодишњих празника Путин држао говор на забави за децу у Кремљу, Кони је побегла од својих чувара и попела се на бину.

Ангела није била одушевљена
Због сталног појављивања уз Путина, постала је веома популарна у Русији. Највећи руски издавач дечјих књига одштампао је књигу за децу “Конине приче”, на енглеском језику. Често се појављивала у карикатурама као Путинов саветник у спољним односима Русије. Путину су се наводно јако свиделе те карикатуре.
Кони је најмање у два наврата “коришћена” у политичке сврхе. Приликом посете америчког председника Џорџа Буша Путиновој резиденцији, Кони га је дочекала па је руски председник наводно коментисао да је “већа, чвршћа, јача, бржа, опакија од Барнија”. Буш се на то само насмејао јер је Барни шкотски теријер, пас која се узгаја за љубимце, а не чуваре.

У другом случају Путин ју је намерно искористио приликом тешких преговора о испоруци плина Европи. Наиме, Путин као бивши обавештајац је проучио досије канцеларке Ангеле Меркел, у којем међу осталом стоји да она има фобију од паса откад ју је један угризао као девојчицу. Путин ју је сусрео неколико пута пре па је можда и тако знао за ту чињеницу.

Приликом посете Меркел Путиновој председничкој резиденцији, председник је позвао Кони да им се придружи. Канцеларка се неугодно трзнула када је Кони пролазила поред ње. Према некима, коментарисала је да “ће тај пас појести новинаре”, а према другима је наводно рекла да се нада да је пас неће појести. Путин је само одвратио речима да “пас неће учинити ништа: Она воли новинаре”.

Кони се окотила у децембру 2003. године, тачније на дан руских избора те године. Родила је осам здравих псића који су током времена дати другима.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар