Почетна » ОВАКО РАДОМИР НИКОЛИЋ ШТЕДИ За „чивас“ и бадем 15 милиона динара!

ОВАКО РАДОМИР НИКОЛИЋ ШТЕДИ За „чивас“ и бадем 15 милиона динара!

од admin
0 коментар

Град Крагујевац је расписао конкурс за набавку хране, пића, дувана и осталих производа у вредности од 15 милиона динара.

Све је то намењено „интерном ресторану“, који користе функционери и њихови гости. Шта је на списку служби које предводи нови градоначелник Радомир Николић, син председника Србије Томислава Николића, јасно је наведено у документу објављеном у „Службеном гласнику“. Конкурс траје до 25. марта.

Потребне количине алкохола за градске службенике су импозантне: 263 литра жестоког пића. Потреба је и за 50 флаша пива од по два литра, али и 60 бутељки белог и црног квалитетног вина од 0,7 литара и још 48 флаша од литар.

Свечаности не могу да прођу без пуцања, па је наручен и шампањац. Биће 12 флаша.

Ипак, преовлађују сокови и други освежавајући напици. Власт Крагујевца ће да попије 5.000 литара природних сокова! У конкурсу су наведене и врсте: кајсија, бресква, ђус, јагода, боровница, јабука и парадајз. Уз њих, потребне су и флашице од два децилитра – 500 комада. Центар Шумадије није запоставио оне који имају добар желудац, па ће зато бити и 2.000 литара газираних сокова, али искључиво „кока-кола“, „фанта“ и „спрајт“.

Биће ту и 7.500 литара газиране минералне воде, али и 5.000 литара негазиране воде. Уз то је наручено 20.000 пластичних чаша, 20 апарата за воду и 300 балона воде.
Градски оци Крагујевца нису заборавили ни популарне грицкалице. Зато се у овој јавној набавци тражили и 10 килограма кикирикија и по 15 килограма бадема и лешника. Ту је 60 кесица смокија, исто толико чипса и штапића и крекера.

Наручено је и 300 кутија чаја по 20 кесица: нана, камилица, индијски и хибискус.
После сланог иде слатко, па је зато наручено и 20 кесица бомбона од по 100 грама, 15 већих бомбоњера, 50 млечних чоколада.

Ту је и 5.000 кесица за кафу, као и 10 кутија „натрен“ заслађивача за оне који не смеју да уносе шећер. Наравно да ће и кафе бити више него довољно, јер град купује 400 килограма обичне кафе, 100 килограма првокласне еспресо кафе, 1.000 кесица брзе кафе два у један, и 50 кутија нес кафе у паковањима од 50 грама.

Где је кафа, ту је и млеко, па је наручено 5.000 млека за кафу у малим паковањима, али и 100 литара пастеризованог дуготрајног млека и још 5.000 пластичних кашичица како би тао све могло да се размути пре него што се попије.
На питање постављено градској управи како то Град штеди када се оволико пије, кабинет градоначелника није хтео да да никакав одговор.

Небојша Радишић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар