Почетна » ПАКАО! НЕ РАДЕ КЛИМЕ У АУТОБУСИМА ГСП!

ПАКАО! НЕ РАДЕ КЛИМЕ У АУТОБУСИМА ГСП!

од admin
0 коментар

Према сведочењима путника, климе раде у сваком трећем возилу јавног градског превоза; Грађани огорчени јер расхладни уређаји не раде ни у новим возилима

НИ трећи тропски талас који је захватио престоницу од почетка лета није „натерао“ градске превознике да укључе клима-уређаје у возилима, а покварене да поправе! Упркос температурама које на асфалту прелазе 40 степени, и са тропским ноћима, када се жива у термометру не спушта испод 20. подеока Целзијусове скале, Београђани се данима „кувају“ у аутобусима, тролејбусима и трамвајима.

Притужбе на рад расхладних уређаја стижу са свих страна. Грађани се жале на неклиматизоване аутобусе ГСП, али и приватних превозника. Свесни да ће „скапавати“ на путу до куће по ужареној звезди, избегавају возила која на стајалишта пристижу са отвореним прозорима.

– Да стари аутобуси немају климу сви знамо, али ми најтеже пада када уђем у нови „Соларисов“, где је 100 степени – прича Бранко Д. – Расхладни систем не ради на новим возилима на линијама 16, 23, 95, 27. Убеђен сам да климе не укључују по директиви, како би уштедели на гориву.

Ситуација је слична на свим линијама, па је тако свако треће возило неклиматизовано. Са пешкирима око врата и отвореним прозорима возе и возачи на линијама 47, 59, 94, 18, 35, 89, 50, 53,…

– И по три пута изађем из превоза на ваздух како ми не би позлило – прича Милица С. – Чекам у нади да ће доћи неки климатизовани, па пропуштам аутобусе. Зато до Миљаковца путујем и по сат и по, када су ове врућине.

Иста ситуација је и на приградским линијама ка Обреновцу, Лазаревцу, Младеновцу и Сопоту, које одржава СП „Ласта“. Иако је летњи ред вожње и поласци су знатно смањени, путнике превозе неклиматизовани аутобуси.

ЖАЛБЕ „БЕОКОМУ“

СУГРАЂАНИ жалбе на рачун неклиматизованих возила могу да упуте „Беоком сервису“. Такође, могу да се жале и Секретаријату за јавни градски превоз на мејл: инфо.саобрацај@београд.гов.рс, чији би инспектори требало да контролишу рад клима-уређаја у возилима.

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА- НЕНАД МИЛЕНКОВИЋ

Можда ти се свиди

Оставите коментар