Почетна » ПАКАО ПОСТОЈИ И НАЛАЗИ СЕ У БГ! Овде труднице и болесне људе држе по 3 сата на највећој врућини! (ВИДЕО) (ФОТО)

ПАКАО ПОСТОЈИ И НАЛАЗИ СЕ У БГ! Овде труднице и болесне људе држе по 3 сата на највећој врућини! (ВИДЕО) (ФОТО)

од admin
0 коментар

Врућина, гужва, мале просторије, а много људи. Свако са неком својом муком чека, не би ли стигао на ред. Нико није дошао јер нема шта да ради, већ због озбиљних здравстевних проблема. А надлежни… Па не маре баш за то.

Грађани који желе да отворе боловање дуже од 30 дана, морају да изађу пред лекарску комисију, а да би дошли на ред, потребни су огромни живци и стрпљење.

Наиме, првостепена лекарска комисија републичког фонда за здравствено осигурање Филијале Београд, премештена је у једну зграду, у улици Владетина број 3.

Оно што је најстрашније од свега је што људи морају да чекају по 3 сата и више. На Фејсбуку је изашао снимак где се види много људи, који чекају сатима само да буду прозвани!

 

Како смо сазнали из коментара и објаве корисника који је видео поделио, сестра прозива по 30 људи одједном, а онда чекају још минимум сат времена да их приме! Наравно, под условом да уопште заврше тог дана.

Већ у раним јутарњим часовима, грађани, који треба да продуже боловање, препуштају се дугом чекању. Очигледно да надлежни из здравствене установе не маре за то што ту чекају болесни људи, труднице и што је простор у којем се налазе узак, мали и без прозора!

Да ствар буде још фрапантнија у Републичком фонду за здравствено осигурање немају појма какав пакао је настао сливањем већине лекарских комисија на једну адресу.

– Намера је била пацијентима омогући комфорнија и адекватнија могућност остваривања права с обзиром да је службени објекат новије градње и да поседује велики број ординација и чекаоница – одговорили су нам из РФЗО.

Такође су додали да две лекарске комисије заседају у седишту филијале за град Београд у улици Немањина 30, као и да су за осигурана лица из приградских општина формиране комисије на територији Лазаревца, Младеновца, Обреновца и Гроцке.

 

(espreso)

Можда ти се свиди

Оставите коментар