Почетна Локалне вестиБеоград ПАПРЕНЕ ПРОСЛАВЕ: Матурско вече никад скупље

ПАПРЕНЕ ПРОСЛАВЕ: Матурско вече никад скупље

од admin
0 коментар

Осим за храну, пиће, резервацију простора, наступ бенда и водитеља „на гласу“, од родитеља ученика се тражи новац и за технику, расвету, па чак и за накнаду СОКОЈ-у.

Понуде које стижу средњим школама су такве да родитељи уместо матурске вечери детету могу да резервишу и плате по два места на свадбеној прослави у истим хотелима. Ипак, хотели су организовање прослава препустили агенцијама које се утркују која ће да ангажује познатији бенд и водитеља, како би привукли матуранте да одаберу баш њихову понуду.

Родитељи матураната већ имају главобоље док се прерачунавају како да деци приуште све што им је потребно за прославу. Осим уплате за матурско вече, ту су и трошкови за одећу, обућу, фризуру, шминку…

– За једно вече морамо да издвојимо пола плате, јер је све прескупо – каже Снежана Димитиријевић, мајка матуранткиње.

Цена прослава
Хајат 6.850-7.300
Метропол 6.999
Краун плаза 6.700
Југославија 6.390
Вила Јелена 5.950
* цене су у динарима
Љубиша Ћурћић из агенције која већ 25 година организује прославу матуре у хотелу „Хајат“ каже да је у цену, поред хране, пића, музике, технике, осветљења, закупа хотела, од ове године урачуната и накнада за СОКОЈ која износи 220 динара по особи. Али и без тога је цена већа од прошлогодишње, а Ћурчић то објашњава и већим курсом евра. На питање зашто је прослава матурске вечери толико скупа, рецимо више од прославе свадбе, Чурчић одговара да се славље ипак организује у хотелу са пет звездица.

– Ученици те вечери могу да дођу и без новца, јер је све плаћено – каже Ћурчић.

И водитељи подижу цену
Једини хотел који је ове године снизио цену матурске вечери је „Краун плаза“ Борис Катић из агенције која ту организује прославу каже да је то зато што је програм јефтинији. Прошле године програм је водио Иван Ивановић, а ове године Нина Лечић, што је снизило цену ангажовања водитеља. „Хотел одређује основну цену за издавање када су матурске вечери у питању. Прослава апсолвентске вечери кошта око 40 евра, а матурске је 53 евра. Таква је политика хотела“, каже Катић.
Матуранте ће прослава у хотелу „Метропол“ коштати 6.999 динара, а за тај новац добијају вечеру и неограничену количину безалкохолног пића, забављаће их „Папарацо бенд“, а програм ће водити глумац Сергеј Трифуновић.

– Основна цена закупа хотела је висока, ипак је то хотел са пет звездица, а на то треба додати цену за бенд и водитеља – објашњава Милан Окука из агенције која у овом хотелу организује прославе.

У реновираном хотелу „Југославија“ матуранте ће забављати „Алегро бенд“, а програм води Урош Милошевић.

– Цену највише диктира бенд, који је јако скуп – каже Горан Трајковић из хотела „Југославија“.

Марија Николић       Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар