Почетна » Паркинг „на минуте“

Паркинг „на минуте“

од admin
0 коментар

„Паркинг сервис“ спрема новине за 2016. како би олакшао муке возачима у зонираним деловима града. Возила ће моћи да проведу пола сата „у зони“, па да се после опет врате

БЕОГРАЂАНИ ће од наредне године моћи да плаћају паркинг у зонираним деловима града и „по минуту“, захваљујући новој „старт-стоп“ апликацији „Паркинг сервиса“, најављено је из овог градског јавног предузећа на 48. Међународном сајму занатства и предузетништва који се одржао у Цељу.

На овај начин возачи ће бити у прилици да „зауставе време“ у паркинг зони коју су уплатили, изађу из ње, а да се онда у њу касније врате.

– Имали смо притужби појединих возача да се паркирају у некој зони на 15 минута, а морају да плаћају као да су ту провели сат времена – истакао је технички директор „Паркинг сервиса“ Владимир Богићевић. – Сада ће бити у прилици да плаћају само онолико колико се времена буду задржавали. На пример, буду пола сата у првој зони, па се кроз неколико дана врате све док не истекне временско ограничење.

Када ова иновација ступи на снагу, минут паркирања у црвеној зони коштаће мање од динара (тренутно је за сат потребно издвојити 56).

Систем ће сигурно почети са радом током наредне године – нема дилему Андрија Чупковић, први човек „Паркинг сервиса“.- Још разматрамо да ли да грађани услугу плаћају као припејд или постпејд. У сваком случају, заинтересовани ће морати да склопе уговор са нашим предузећем.

В. РАДУЛОВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар