Почетна » ПАС КОЈИ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ Упознајте Бадија, најмлађег волонтера удружења за спасавање животиња

ПАС КОЈИ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ Упознајте Бадија, најмлађег волонтера удружења за спасавање животиња

од admin
0 коментар

Живи са 27 мачака на Ади Циганлији, лети пет метара ка води и смирује преплашене псе који су се својом или људском несмотреношћу, нашли у безизлазној ситуацији. Он је Бади, шестогодишњи немачки краткодлаки птичар и најмлађи волонтер „Анимал Ресцуе Сербиа“.

Свог „колегу“ хумани волонтери спасили су када је имао само годину дана и од тада је незаменљиви члан чија је шапа постала лого „АРС“.

– Водимо га на спасавање јер смирује друге псе. Примера ради, људи баце пса у шахт или празан бунар због чега се последично боји људи. И тада наступа Бади. Када уплашени пас види да је Бади опуштен док је са нама, почиње да нам верује – објашњава Александар Гаврић из „АРС“.

 

Након акција Бади се враћа у „мачије царство“ које се налази у Авантура парку на Ади Циганлији.

– Живи са 27 мачака, брани их и доживљава као свој чопор. Дешава се, рецимо, да се мачке потуку, а он се збуни и не зна на чијој страни да буде. Слично је и када улети у чопор паса-луталица са којима би да се игра, а они се препадну и реже, па се он збуњен повуче – каже нас саговорник.

Обожава воду и играчке

Неуморни пас права је атракција и добро је познат посетиоцима „београдског мора“. Највише воли, прича Александар Гаврић, тениску лоптицу и купање у Савском језеру.

 

Када уђемо у пет шоп одмах отрчи код играчака. Има шест година, али као да има шест месеци. Обожава тениску лоптицу, а у стању је да из шуме извуче дрво које је веће од њега очекујући да ће неко да ми баци. Деца долазе да се играју са њим, а одрасли доводе псе да их учи необичним скоковима у воду. Може дословно да лети до воде пет или шест метара. Има своју публику, он би то радио цео дан и цвили од среће кад смо поред воде – каже Гаврић.

Спасавање пса окованог ледом

Најдраматичнија акција у којој се Бади показао као херој догодила се у зиму 2017. године испод понтонског моста.

 

– Млади шарпланинац провео је пет сати заробљен испод понтона што смо сазнали од људи који су нас позвали. Бади је кренуо са нама и чим смо се приближили залеђеној води он је без задршке скочио и отпливао до пса окованог ледом. Колегиница Ирена је пола сата ронила у води у којој се руке заледе кроз пет минута. Шарпланинац се уплашио, није хтео да изађе, али је на крају, уз Бадијеву помоћ акција успешно завршена – каже Гаврић.

Сузана Луковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар