Почетна » Паук ће код скупштине да носи кола бахатих посланика

Паук ће код скупштине да носи кола бахатих посланика

од admin
0 коментар

Аутомобиле бахатих посланика који их паркирају на тротоару и пред улазом у здање Скупштине Србије ускоро ће односити паук.

Административни одбор српског парламента јуче је донео предлог одлуке о унутрашњем реду у две зграде Народне скупштине, на Тргу Николе Пашића и у Улици краља Милана.

Тим документом, који треба да буде усвојен у Скупштини, уређује се улазак у зграде, посете, коришћење просторија, библиотеке, ресторана и бифеа, као и ред на простору око тих зграда.

Нелегално паркирање један је од већих проблема, а најгоре је то што прописе који важе за све грађане крше њихови посланици, остављајући лимузине неретко на самом улазу у Скупштину.

Забрана паркирања мора да важи једнако за све

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић за „Блиц“ истиче да ова ружна пракса мора да се прекине.

– Тражимо најбоље решење, јер никоме није намера да се непрописним паркирањем нарушава простор око зграде Скупштине. С друге стране, треба наћи решење које неће правити додатне трошкове, попут паркирања у јавној гаражи – каже Бабић.
Извор „Блица“ из српског парламента каже да су међу возачима који се незаконито паркирају код Скупштине и запослени у стручним службама.

– Нико не ужива у таквом призору, свесни смо да се наноси штета угледу Скупштине. Вероватно ће и паук морати да ради на том потезу – каже наш извор.

Забрањени јавни скупови, али…
Административни одбор одлучио је и да простор код парламента више не може да се користи за одржавање јавних скупова. Ипак, то не значи забрану концерата и митинга.
– Само смо хтели да нагласимо да је за скупове било које врсте код Скупштине, па и за концерте и протесте, задужен МУП. Када организатори добију дозволу МУП-а за јавни скуп, забрана не важи – каже Зоран Бабић.
У пракси, дакле, све остаје као до сада.

Одлуком о кућном реду у Скупштини Србије одсад је забрањено истицање симбола и обележја политичких странака и страних држава, транспарената или другог пропагандног материјала у политичке сврхе, осим у просторијама где су посланичке групе.

Такође, алкохолно пиће које је намењено за протоколарне сврху уносиће се само уз сагласност секретара Скупштине.

Л. Гедошевић   Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар