Почетна Локалне вестиБеоград Пензионери најављују протесте због смањења пензија

Пензионери најављују протесте због смањења пензија

од admin
0 коментар

Представници Удружења пензионера Србије најавили су данас да ће почетком априла организовати протест на Тргу Николе Пашића, „незадовољни економским положајем пензионера и незаконитим смањењем пензија“.

Милорад Вујасиновић

Председник тог удружења Милорад Вујасиновић рекао је на конференцији за новинаре да су на протест позвали и војне пензионере, али и економисте и све заинтересоване грађане.

Он је истакао да у Србији живи више до 300.000 пензионера самаца, да 30 одсто пензионера издржава децу или унуке у условима све тежег економског стања када цене стално расту, а пензије се смањују.

Потпредседник Удружења Михајло Радовић подсетио је да је тај синдикат у новембру прошле године предао иницијативу Уставном суду за оцену уставности закона којим се регулише смањење пензија.

Уколико Уставни суд у разумном року не донесе одлуку питање законистости и уставности смањења пензија наћи ће се пред судом у Стразбуру, навео је Радовић.

Он је подсетио да је синдикат од ПИО фонда тражио да им издају решења о смањењу пензија, на основу којих би могли да се обрате другим судским инстанцама, али су од Фнда добили одговор да је то привремено решење и да је износ пензија написан на чеку.

Због понашања одговорних у ПИО фонду представници синдиката пензионера размишљају о подношењу кривичних пријава, припремили су и појединачне блако тужбе које сваки пензионер може да попуни, а синдикат ће га даље заступати пред Управним судом, рекао је он.

Представници Удружења најавили су да ће 24. марта организовати протест у ПИО фонду наводећи да ће стручне службе тог синдиката учествовати у свим судским споровима који се тичу имовине ПИО фонда.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар