Почетна » „ПЛАЋАМО ПРЕВОЗ, ДОБИЈАМО МОДРИЦЕ“ Грађани Младеновца и Сопота очајни због стања у аутобусима

„ПЛАЋАМО ПРЕВОЗ, ДОБИЈАМО МОДРИЦЕ“ Грађани Младеновца и Сопота очајни због стања у аутобусима

од admin
0 коментар

Док су испитивали путнике из Младеновца колико им значе јефтиније карте, наши репортери шокирали су се када су угледали у каквим се условима ови путници возе: гужве су стравичне, људи буквално стоје на једној нози преваљујући пут од 54 километара, а уз то, под обавезно, по неколико полазака дневно се уопште и не реализује!

Препун аутобус за Младеновац, јуче у поподневном шпицу

Када се врата високоподног аутобуса напокон затворе, путници који стоје обема ногама и којима допире бар мало свежег ваздуха, прави су срећници, јер следи вожња аутопутем, без и једне станице све до Малог Пожаревца. И тако је, кажу, свакога дана.

Препун аутобус за Сопот, јуче у поподневном шпицу

– Прошле недеље сам добила и модрицу од гурања. Ми који купујемо карту нон стоп стојимо. Није проблем некад ни стајати, али то је, верујте, ноћна мора – казала нам је једна од путница.

Кивни путници кажу да би све било у реду да се поштује ред вожње.

– Од 12 до 12.25 сати стајала сам на Аутобуској станици у Младеновцу и није било ниједног аутобуса. У то време пола Младеновца креће у Београд на посао и у школу, а аутобуси морају да иду на десет минута, као што и пише на распореду. Међутим, већ три дана се понавља иста ситуација, аутобуса нема у то време! Нико од надлежних не обавештава путнике када ће аутобус доћи. Кад год питамо на шалтеру за информације, не добијамо одговор, јер раднице игноришу путнике и бројна питања. Када коначно крене аутобус, заустављају га контролори и по три пута. Прво на главној станици, затим на „Драпшину“ и још једном на Станојевцу – каже огорчена путница Наташа Ј. из Младеновца.

Данас је, како каже, ситуација била најгора.

Према званичном реду вожње на сајту „Бусплуса“, аутобуси за Младеновац аутопутем у шпицу полазе на сваких пет до десет минута, а пошто је „Ласта“ једини превозник, она је и одговорна за остваривање полазака. Њих контролишу Дирекција за јавни превоз и градска инспекција.

У „Ласти“ признају да су имали проблема са поласцима.

– Аутобус у 12 сати је саобраћао на време, у 12.10 се није одржао полазак због квара на вучној осовини. Док је плазак у 12.20 каснио пар минута. Наредни поласци су се одвијали по устаљеном редоследу – каже Владан Максимовић из Извршног одбора ове фирме.

Марија Николић и Матеја Бељан   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар