Почетна » ПЛАЋАЊЕ КАРТЕ У АУТОБУСУ ПЛАТНИМ КАРТИЦАМА Грађани ће овако моћи да се возе ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ

ПЛАЋАЊЕ КАРТЕ У АУТОБУСУ ПЛАТНИМ КАРТИЦАМА Грађани ће овако моћи да се возе ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ

од admin
0 коментар

До краја ове године грађани ће јавни градски превоз моћи да плаћају и путем платних картица.

– Оно ће бити омогућено захваљујући Мастеркард бесконтактној платној технологији, а куповина карата ће се обављати прислањањем саме картице на валидатор. Могућност бесконтактне куповине карата за превоз представља надоградњу постојећег система за куповину карата и Београд ће, увођењем ове услуге, бити међу неколико градова у свету у коме ће она бити омогућена – каже Вељко Влаховић, директор компаније “Апекс солушн технолоџи”.

Како би ова платна опција била могућа, у свим возилима у току је замена, односно надоградња валидатора новим фукцијама.

Plaćanje platnim karticama

– Овај процес спроводе партнери на пројекту – Бусплус и АИК Банка, а обавља се темпом који не омета летњи план вожње. Након надоградње валидатора, грађани ће моћи да користе како постојеће Бусплус картице, тако и Мастеркард бесконтактне картице на исти начин као што и сада валидирају своје карте за превоз, односно, биће потребно да прислоне картицу директно на екран валидатора и да сачекају пар секунди да светлосни и звучни сигнал означе успешну валидацију. Ова технологија осигурава да се бесконтактна плаћања обављају брзо, сигурно и једноставно, а захваљујући вишеслојној заштити, наплаћује се само цена једне карте чак и онда када се картица прислони више пута на валидатор – додаје Влаховић.

Цена вожње плаћена платном картицом биће накнадно дефинисана. Цена ће бити увећана за провизију банке која мозе бити максимално 15% већа, како је прописано Решењем о утврђивању цена услуга у јавном линијском превозу путника.

Маша Милојковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар