Почетна » ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ У ЖАРКОВУ Отац је ушао у локал и викао „ВРАТИТЕ КАМЕРЕ“, а продавачица се због једног призора СТРЕСЛА ОД СТРАХА

ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ У ЖАРКОВУ Отац је ушао у локал и викао „ВРАТИТЕ КАМЕРЕ“, а продавачица се због једног призора СТРЕСЛА ОД СТРАХА

од admin
0 коментар

Недељу дана након што је једанаестогодишња девојчица умало отета у Жаркову, полиција и даље трага за непознатим нападачем, а стрепње родитеља и деце, упркос свим предузетим мерама, не јењавају.

Покушај отмице одиграо се прошлог четвртка, у Улици Солунских бораца, када се ученица оближње ОШ “Љуба Ненадовић” враћала кући, а како сведоче запослени једног од тамошњих продајних објеката, вече када се немили догађај збио памтиће дуже време.

Raskrsnica gde se dogodio pokušaj otmice

Отац девојчице је овде, негде после 19 сати, само одједном улетео у наш локал и упорно викао “Молим вас, молим вас, вратите камере”. Нашла сам се у чуду, нисам знала да се ишта пре тога десило, а човек је био потпуно ван себе. Казао ми је да му је ћерка доживела непријатност и тражио да премотамо снимак сигурносних камера, али ми камере немамо ни унутра ни споља – прича једна од трговинских радница.

Међутим, после упада оца и приче о ћелавом мушкарцу који његову ћерку покушао да увуче у црни комби, наша саговорница доживела је још једну необичну непријатност која је у њој пробудила сумњу.

– Можда 15 или 20 минута након што је он отишао, црни ауди затамњених стакала је сигурно једно десетак пута прошао овуда, ишао је у круг, стресла сам се од страха. Јасно ми је да кад људи чују свакакве ствари можда нешто и уобразе, јер су још под утиском приче, али ово ми се чинило заиста чудним, затворила сам врата локала и наставила да посматрам ситуацију кроз прозор. Срећом, након неког времена возач је нестао. Сећам се да сам одмах позвала своје дете да му кажем да се не приближава никаквим возилима – додаје наша саговорница.

Она истиче да је отац ученице посетио и продавницу прекопута, на раскрсници са Космајском улицом.

– Долазили су нам овде и полицијски инспектори, али мислим да ни њихова продавница, као ни наша, нема спољне камере, тако да снимцима није могло да се уђе у траг нападачу – напомиње она.

Са друге стране, у осмолетки коју девојчица похађа поручују да су урадили све што је било у њиховој моћи да се деца и њихови родитељи осећају безбедно.

– Случај се није одиграо у простору школе, тако да смо са полицијским службеницима имали само један вид констултација, а они ће даље водити истрагу. Имамо обезбеђење, спољне капије смо закључали, обавестили родитеље да, уколико осећају потребу, децу лично доводе у школу… – наводи за “Блиц” директорка ОШ “Љуба Ненадовић”, Весна Блажевић Лужајић.

I roditelji dežuraju ispred škole

Како смо јуче могли да видимо на лицу места, велики број родитеља заиста је и дошао по своје школарце.

– Страх не примећујемо толико код родитеља колико код саме деце. Ипак, нас четворица радимо у обезбеђењу школе, у обилазак нам долази и школски полицајац, тако да су малишани сигурни – поручули су из обезбеђења школе.

МИРНО У ОКОЛНИМ ШКОЛАМА

Упркос томе што се забрињавајућа вест пронела и по суседним насељима, из оближњих школа тврде да је ситуација у њиховим установама уобичајена.

– Спроводимо стандардне мере, постоје дежурни наставници и редовно обезбеђење, те је засад све под контролом. Нико од родитеља није покретао иницијативу за додатним сигурносним процедурама – поручили су из основних школа “Ђорђе Крстић” и “Уједињене нације”.

Ана Ристовић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар