Почетна » Полицајац који је поруком Београђанину одушевио цео град: Само радим свој посао!

Полицајац који је поруком Београђанину одушевио цео град: Само радим свој посао!

од admin
0 коментар

Ако је проблем настао јер је „кривац“ гладан, прво му купим да једе, па га одведем на саслушање. Ако је свађа због пара, позајмим новац.

Полицајац Слободан Стаменковић

У овом послу мораш да будеш човек, прича за „Блиц“ полицајац Слободан Стаменковић (35), који је освојио многа срца поруком коју је оставио у обијеном аутомобилу Београђанина Ненада Мичете, са обавештењем да је украдени касетофон пронађен и да га може преузети у полицијској станици Земун. Та порука је вратила је Ненаду веру у људе. Ипак, Слободан сматра да тај гест уопште није необичан, јер он “само ради свој посао”.

– Код лопова којег смо ухватили смо пронашли десетине украдених касетофона и потом га наговорили да покаже аутомобиле из којих их је извадио. Одлучио сам да једног човека обрадујем поруком о нађеном уређају и тако му умањим стрес због штете која је била нанета – прича Стаменковић.

Poruka policajca pokradenom Beograđaninu

Порука полицајца покраденом Београђанину

Ипак, његове колеге тврде да је ова ситуација само једна од бројних у којима је млади београдски полицајац показао да је људскост оно што треба да краси сваког ко носи плаву униформу. Као вођа ауто – патроле у Земуну, Слободан се сусретао са тешким догађајима, од насиља у породици, туча и убистава, до безазлених пријава уплашених грађана. Како каже, сваки проблем у којем се нашао, покушао је да реши разговором и лепом речју.

Трећа генерација у плавој униформи
Иначе дипломирани правник, Слободан је трећа генерација полицајаца у својој кући. – Деда ми је био полицајац, а отац начелник полиције у Лесковцу. Овај посао ми је у крви и до краја живота ћу се њиме бавити, колико год напоран био – искрен је Слободан.

– Кад смо отишли у породицу где је мајка пријавила да је малтретира син, разговором с њим сам схватио да му мајка два дана није давала да једе, а није имао новца да сам купи храну. Отишао сам и купио му пљескавицу, а потом саслушао момка и његову мајку. Све је било решено без инцидента – објашњава Слободан.

Људскост због које га у матичној полицијској станици цене, не штеди ни кад се сретне са “окорелим” робијашима, јер, како каже, предрасуде никог нису далеко одвеле.

– Једном смо добили позив од службенице у банци, која је пријавила пљачку. Ушли смо у банку и затекли човека који мирно седи испред шалтера. Испоставило се да је радница у досијеу видела да је човек изашао из затвора после 15 година робије и кад је затражио свој новац, одмах је помислила да је у питању пљачка. Човек ми је рекао да нема ни динар у џепу, а да у банци неће да му дају новац, па сам му позајмио 1.000 динара – каже он, додајући да се људи махом изненаде оваквим гестовима, јер имају погрешну слику о “опасним полицајцима”.

И. Недић  блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар