Почетна » Полицајац у зараслој трави пронашао девојчицу!

Полицајац у зараслој трави пронашао девојчицу!

од admin
0 коментар

Дете, старо око годину и по, у понедељак остављено у Устаничкој. Најежио сам се. Не могу да схватим да су људи у стању да оставе тек тако своје дете – прича радник у ауто-сервису

ДЕВОЈЧИЦА, старости око годину и по, пронађена је у понедељак увече, око 20 часова на Коњарнику, у Устаничкој улици, у близини окретнице аутобуса и тролејбуса. Она је најпре одвезена у Дечју универзитетску клинику у Тиршовој, и након прегледа збринута је у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици.

Како смо незванично сазнали, дете је у зараслој трави иза окретнице запазио полицајац ван дужности.

– Господин је затечен призором узео дете у руке – сведочи нам о догађају од пре две вечери радница из отправничке станице ГСП.

– Позвао је полицију и убрзо је стигла Хитна помоћ. Иначе, нисам приметила да се ишта чудно догађа до тог тренутка, кад је настала гужва.

Иако се тик уз место где је девојчица остављена налазе локали, нико од запослених није видео шта се десило. За догађај су сазнали од репортера „Новости“.

– Најежио сам се. Не могу да схватим да су људи у стању да оставе тек тако своје дете – прича радник у ауто-сервису.

Из Универзитетске дечје клинике потврђено је да је дете у понедељак увече примљено на преглед.

– Девојчица није захтевала медицинску помоћ, па је по доласку службеника дежурног центра за социјални рад преузето привремено старатељство над њом. Потом је пребачена у Звечанску – каже директор болнице у Тиршовој Зоран Радојичић.

Како нам је објаснио Зоран Милачић, директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, девојчица ће боравити у Звечанској.

– Полиција, у сарадњи са Центром за социјални рад, настојаће да открије ко су родитељи детета и шта је узроковало да га оставе на улици – каже Милачић за „Новости“. – Кад се открије породица, видећемо има ли услова да јој се девојчица врати и да ли је било икакве злоупотребе родитељског права.

ЈОВАН ЈЕ ХЕРОЈ

У ФЕБРУАРУ 2015. године Јован М. (37) пронашао је девојчицу стару око 15 месеци у парку на Канаревом брду. Позвао је полицију, која је дете одвела у Звечанску. Она је стајала сама поред пса луталице. Родитељи, који су странци, убрзо су се после нестанка детета појавили и у пратњи полиције и социјалног радника отишли по девојчицу.

Г. Н.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар