Почетна » ПРАВИЛА, ПРАВИЛА: Казнили чистача улице јер је прешао мимо пешачког током обављања посла!

ПРАВИЛА, ПРАВИЛА: Казнили чистача улице јер је прешао мимо пешачког током обављања посла!

од admin
0 коментар

Амет Хусеиновски је кажњен на радном месту, јер је прешао ван пешачког прелаза како би очистио део улице чије је одржавање у његовој надлежности

Када је Амет Хусеиновски почео са чишћењем окретнице Студентски трг, није ни слутио да ће добити казну. Он је кажњен на радном месту од стране саобраћајног полицајца, јер је прешао ван пешачког прелаза како би очистио део улице чије је одржавање у његовој надлежности.

Док се борио са кошавом која је пре неки дан разносила смеће на све стране, “ухваћен” је како прелази Студентски трг ван пешачког прелаза.

– Одмах сам знао о чему се ради. Ипак, десет година радим овде и никада ми се нешто слично није десило. Најпре сам рекао да ми је лична карта остала у бараци, али он је рекао “Дај личну или ћу да те водим у станицу 29. новембар”. Шта сам могао да радим него да дам – прича Хусеиновски за “Блиц”.

Амет је узалудо покушао да скрене пажњу на своју флуоресцентну наранџасту униформу и објашњавао да он не може сваки пут да тражи пешачки прелаз да би обављао свој посао.

Foto: Marko Todorović

– Њега то није занимало. Имао сам прилику после и да се сретнем са њим, а он је рекао да не дели људе на то ко има униформу, а ко не. Наш посао је такав, ми морамо да идемо лево и десно, не гледамо да ли је зебра или није, али никада не идемо испред аутомобила. Тај дан није било кола када ме је зауставио – прича Хусеиновски.

Наводи да га је ово погодило јер то може да задеси све његове колеге.

– Тих 2.500 динара ако платим казну у року од осам дана су, такорећи, две дневнице. Али није ми баш толико битно за 2.500 или 5.000 динара. Било ми је глупо како може да ме казни ако ја радим ту – разочаран је чистач.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар