Почетна » ПРЕТИЛИ СУ НАМ ДА ЋЕ НАС СИЛОВАТИ, И ТО ПРЕД МАЛОЛЕТНИЦИМА! Сукоби на Савском насипу не престају, А ПОЛИЦИЈА ЋУТИ! (ВИДЕО)

ПРЕТИЛИ СУ НАМ ДА ЋЕ НАС СИЛОВАТИ, И ТО ПРЕД МАЛОЛЕТНИЦИМА! Сукоби на Савском насипу не престају, А ПОЛИЦИЈА ЋУТИ! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Неформално удружење грађана „Савски насип“ организовало је неколико протестних шетњи на Савском насипу, код рампе близу окретнице у Улици доктора Ивана Рибара.

Према речима грађана, шетње имају циљ да укажу на толерисање непоштовања закона. Грађани протестују због угрожавања изворишта воде за цео Београд, система заштите за одбрану од поплава као и због права бициклиста и пешака да користе насип за рекреацију.

На једној од послендјих шетњи дошло је до инцидента између ученсика и непознатог мушкарца који је претио бициклистима.

Наиме, Удружење грађана „Савски насип“, објавили су на свом Твитер налогу видео снимак на коме се види мушкарац који грађанима прети „да сколоне бицикле да им не би изломио главу и бицикле“.

Погледајте видео:

 

Током јучерашње шетње, учесници су поново дошли су сукоб са истим човеком, који ни овог пута није бирао речи којима ће вређате окупљене грађане. Према речима чланова из неформалног удружење „Савски насип“, сукоби на насипу не јењавају, лаи полиција не чини ништа како би исте спречила.Саговорник је у разговору за наш портал навео да се исти човек појавио неколико пута и претио окупљнеима, упркос томе што је међу присутнима било малолетника.

Ове информације потврдили су нам и забринути суграђани, који кажу да се током јучерашње шетње у истом аутомобилу појављивао исти човек. Разлика је била у томе што је овом приликом била присутна и – полиција.

– Добили смо претње да ћемо бити силовани, све је он то причао пред полицијом, а они су само рекли да насип није место на ком то треба да нам каже, већ на неком другом – испричали су суграђани који су се нашли на лицу места.

– Ту су била малолетна лица, како је могуће да то неко изговара, прети и пролази некажњено. Хоће ли полиција заштити обилне грађане? Прошли пут је било преко сто људи, и пред полицијом су нам упућиване најгоре претње. Људи се плаше. Ако полиција само стоји и посматра, шта ћемо ми да урадимо – причају наши саговорници.

Учесници протестне шетње више пута до сад су нагласили да по важећем Закону о водама (члан 133, став 1) на насипима за одбрану од поплава није дозвољен саобраћај.

 

(espreso)

Можда ти се свиди

Оставите коментар