Почетна » ПРОШИРЕЊЕ АЕРОДРОМА НИКОЛА ТЕСЛА: Гради се нова писта

ПРОШИРЕЊЕ АЕРОДРОМА НИКОЛА ТЕСЛА: Гради се нова писта

од admin
0 коментар

Према плану детаљне регулације, који је на увиду, аеродром „Никола Тесла“ биће проширен

АЕРОДРОМ „Никола Тесла“ добиће још једну писту, нову модерну пристанишну зграду, хотел, паркинг гаражу на три нивоа и – хелиодром. Ово проширење капацитета ваздушне луке у Београду предвиђено је Планом детаљне регулације који је од јуче на јавном увиду.

Прилаз аеродрому планиран је са нове петље, а дата је и могућност повезивања аеродрома железничком пругом, са магистралне железничке пруге из техничко-путничке станице Земун и са обилазне пруге из железничке станице Сурчин.

Овим планом предвиђена је реконструкција саобраћајног потеза Сурчинска – Војвођанска, на делу од саобраћајнице Т-6 до одвајања за Аеродром „Никола Тесла“. Планирано је да саобраћајница има две траке по смеру, разделно острво, обострано ивично зеленило, једносмерне бициклистичке траке и тротоаре. Дуж овог потеза саобраћају возила јавног превоза путника, са трасама које се задржавају. У згради Градске управе планом је обухваћена и раскрсница Сурчинске улице са постојећом саобраћајницом која води ка Аеродрому „Никола Тесла“.

Заинтересовани за увид у овај план могу да га погледају до 12. септембра. А реализација свих предвиђених садржаја планирана је у пет фаза, од 2016. до 2040. године.

РАСТ БРОЈА КОРИСНИКА

ВАЗДУШНА лука у Сурчину отворена је 1962. године. Из године у годину расте број путника који користе овај аеродром. У 2002. години слетело је или је полетело 1.621.798 путника. Већ 2010. било је милион корисника више – тачно 2.698.730. Прошле године бележи се рекордних 4.776.110 путника.

Н. В.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар