Почетна » Пси могу само у празан лифт, казне и до 75.000 динара?

Пси могу само у празан лифт, казне и до 75.000 динара?

од admin
0 коментар

Одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца разликује се од града до града. Комунална полиција и инспекција задужене за санкционисање прекршаја

ЗБОГ држања више од два пса у дворишту, двоје Панчеваца добило је казну комуналне инспекције, јер нису испоштовали одлуку овог града о држању кућних љубимаца. У Београду не постоји ограничење колико животиња власници смеју да чувају, али уколико пса или мачку унесете у лифт који није празан чека вас минимална казна од 2.500 динара!

Овај износ мораће да плате и они који своје љубимце остављају без надзора на балкону, тераси или лођи која припада стану. Уколико на улазној капији дворишта стамбене зграде или породичне куће не стоји означена табла са цртежом или натписом да се унутра налази пас, санкцију, такође, нећете избећи.

Поштовање ове одлуке контролишу комунална инспекција и полиција, који могу несавесним власницима да за поједине прекршаје казну одмах наплате. Тако ће онима које надлежни органи затекну да шетају пса без повоца, новчаник бити лакши за 5.000 динара. Слична судбина очекује и оне који приликом извођења опасног пса немају код себе одговарајућу потврду за њега. Уколико љубимца уведете у објекте у којима је то забрањено, као што су болнице, просторије државних органа, образовне установе и слично, такође ћете остати без пет „црвених“.

Одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца разликује се од града до града. На основу оне која је донета у престоници 2011. године, за непоштовање њених чланова казне за физичка лица могу бити и до 75.000 динара.

ОПШТИНЕ БЕЗ ЖИВИНЕ И КУНИЋА

ОДЛУКОМ града, поред чувања кућних љубимаца, дефинисано је и држање домаћих животиња. Чување папкара, копитара, живине и кунића забрањено је на Врачару, Савском венцу и Старом граду. У осталим београдским општинама надлежни органи су у обавези да посебним актом одреде делове у којима се оне могу држати.

ГОЛУБОВИ НА КРОВУ ИЛИ ТАВАНУ

ЉУБИТЕЉИ голубова могу своје љубимце држати на крову или тавану стамбене зграде само уколико имају прибављену сагласност свих власника станова. Птице морају бити у посебно ограђеном делу, а казне за њихово неадекватно чување су од 2.500 до 75.000 динара.

М. Вељковић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар