Почетна Локалне вестиБеоград Радови на санацији клизишта у Ритопеку, поправка и главног коловоза

Радови на санацији клизишта у Ритопеку, поправка и главног коловоза

од admin
0 коментар

Услед велике количине падавина на територији општине Гроцка, дошло је до активирања клизишта у насељу Ритопек у Карађорђевој улици, где су од 7. марта радови на њеној санацији.

Клизиште, у овом делу насеља, изазвало је деформацију коловоза, који је иначе главни пут у Ритопеку, који насеље повезује са путем Београд-Смедерево.

Председник општине Гроцка Стефан Дилберовић, директор „Београд пута“ Иван Тејић и заменик градоначелника Андреја Младеновић данас су обишли радове на санацији клизишта, који су започети 7. марта, како би се договорили о даљим радовима и мерама које ће бити предузете, како би се на адекватан начин решио проблем који озбиљно угрожава живот становника Ритопека.

– Ово клизиште је и раније стварало мање проблеме, али је сада ескалирало и пут је пукао у четвртак 6. марта, након чега је привремено обустављена линија аутобуса 304. На лице места дошао је директор „Београд пута“ Иван Тејић и у суботу су започети радови на санацији пута. Ово је привремена, хитна санација јер смо морали да обезбедимо проходност саобраћаја – рекао је председник општине Гроцка.

Иван Тејић истакао је да је ово сада привремено решење, а у плану је да се преко овог коловоза уради асфалт.

– За овај пут нисмо имали времена да радимо пројектну документацију, него смо то урадили на лицу места искуством које имамо и механизацијом којом располажемо – истиче Тејић.

Тејић је такође напоменуо да ће се на предлог председника Дилберовића радити и Београдска улица у Ритопеку кроз санацију.

– Обзиром да је реч о веома важној саобраћајници на територији општине Гроцка, било је неопходно реаговати брзо и хитном санацијом – додао је Младеновић.

Овом приликом Младеновић је истакао да је „Београд пут“ у претходној години санирао три клизишта која су угрожавала саобраћајнице.

Н.К.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар