Почетна » Од данас се затварају улице око Трга републике, измене на 12 линија ГСП-а, а ово су АЛТЕРНАТИВЕ (МАПА)

Од данас се затварају улице око Трга републике, измене на 12 линија ГСП-а, а ово су АЛТЕРНАТИВЕ (МАПА)

од admin
0 коментар
 
Од јутрос, на снази ће бити потпуно измењени систем саобраћаја у централној градској зони. За аутомобиле ће бити затворен потез од Теразија, тачније од Призренске улице и хотела „Балкан“ па све до Васине улице и Народног позоришта. Дакле, део Теразија, Коларчева, Трг републике, те мало парче Француске (до Браће Југовића), Васине (до Доситејеве) и Македонске (до раскрснице код Дома омладине).
То значи да до новембра нећете моћи колима из Краља Милана, Призренске, Дечанске или Француске ка Тргу републике. Саобраћај ће бити преусмерен на алтернативни правац Дечанска – Браће Југовића, али с обзиром да се ради о иначе веома прометним, али и уским улицама, очекују се веће гужве на овом потезу.
 
Гужве око Трга републике могле би и да се прелију на друге саобраћајнице: Бранкову и Теразијски тунел на једној, Трг Николе Пашића и Булевар краља Александра на другој, Булевар деспота Стефана на трећој и комплетан потез испод Народног позоришта на четвртој страни.
 
Проблеме ће имати и корисници градског превоза пошто ће промене, мање или веће, претрпети 12 аутобуских и тролејбуских линија. Наредних месеци биће укинуте троле 19, 28 и 41, док ће оне на линијама 21, 22 и 29 возити скраћеним трасама, од периферних терминуса до Трга Славија.
Улицом краља Милана и Теразијама саобраћаће само аутобуси 27 и 31, који ће се привремено окретати испред Палате „Албанија“, као и возила са експресне шатл аутобуске линије 22а, од Славије до Теразија. Коначно, због затворених улица, аутобуси 24, 26, 37 и 44 возиће нешто измењеном трасом, кроз Дечанску и Браће Југовића, па онда Француском и даље редовним трасама.
 
ОВО СУ АЛТЕРНАТИВЕ…
 
Београђанима ће до новембра, очигледно, требати много стрпљења. Предлажемо вам неколико алтернатива како бисте заобишли Трг Републике.
 
1. Париска – Тадеуша Кошћушка
 
Ово је практично траса око Калемегдана. Њен проблем је што је већ прилично оптерећена због затварања Карађорђеве улице.
 
2. Таковска – Џорџа Вашингтона
 
Ово вам је најбољи начин да заобиђете Трг Николе Пашића, Теразије, Трг Републике. Из Џорџа Вашингтона можете даље ка Булевару деспота Стефана или све до Француске улице. Ово је могућа опција и за оне који долазе са Новог Београда, из Теразијског тунела.
 
ШТА ЋЕ БИТИ ПРОНАЂЕНО?
Друга фаза реконструкције Трга Републике обухвата радове на саобраћајницама све до Коларчеве и „Стакленца“. Извесно је да ће и у овом делу бити пронађени археолошки остаци, највероватније други део Виртембершке капије.
 
РАДОВИ ДО НОВЕМБРА
 
Радови на реконструкцији Трга Републике су почели 22. августа прошле године са роком од 420 дана за њихов завршетак. Дакле, све би требало да буде готово до средине октобра, мада већ сада има најава да би могли да буду продужени до новембра, па чак и децембра.

Можда ти се свиди

Оставите коментар