Почетна » САМО ЈЕ ШОПИНГ СИГУРАН БИЗНИС Београд ће до 2020. добити чак ТРИ МЕГА ТРЖНА ЦЕНТРА

САМО ЈЕ ШОПИНГ СИГУРАН БИЗНИС Београд ће до 2020. добити чак ТРИ МЕГА ТРЖНА ЦЕНТРА

од admin
0 коментар

Београђани су, како се чини, одувек имали тежњу да иду у корак са светским модним трендовима, те су протеклих година и деценија управо трговина и шопинг били у врху привредног сектора на територији престонице.

Тржни центри из дана у дан окупљају мноштво купаца, а док бизнис који не пропада узима маха, инвеститори већ планирају градњу три нова шопинг мола.

Наиме, у предстојеће две године планиран је завршетак градње и отварање „БW галерије“, у оквиру пројекта „Београд на води“, па „МПЦ Звездара“ на месту некадашње Индустрије прецизне механике, као и отварање „Ада мола“ одмах поред Аде Циганлије.

На територији Београда тренутно ради пет великих тржних центара, од којих сваки заузима површину од преко 60.000 метара квадратних. Поред тога, наша престоница се може похвалити великим бројем мањих објеката исте намене. Примери таквих објеката су „Карабурма“, „Миленијум“, „Зира“, „Пирамида“, „Земун парк“, „Авив парк“ и многи други.

Премда се чини да су постојећи тржни центри у Београду импозантних размера (највећи има 130.000 кавдрата), занимљива је чињеница да укупна површина пет постојећих тржних центара износи 411.000 квадратних метара, а да је предвиђена површина три нова 520.000 метара квадратних.

„БW ГАЛЕРИЈА“

* Планирано отварање: до 2020. године

* Локација: „Београд на води“

* Површина: 300.000 метара квадратних

„МПЦ ЗВЕЗДАРА“

* Планирано отварање: до 2020. године

* Локација: Звездара

* Површина: 130.000 метара квадратних

„АДА МОЛ“

* Планирано отварање: први квартал 2019.

* Локација: Ада Циганлија

* Површина: 90.000 метара квадратних

Сања Дабић  Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар