Почетна Локалне вестиБеоград САМОХРАНА МАМА ХЕРОИНА Зорица има осморо деце, а упркос трагедији и једну ВАЖНУ ПОРУКУ

САМОХРАНА МАМА ХЕРОИНА Зорица има осморо деце, а упркос трагедији и једну ВАЖНУ ПОРУКУ

од admin
0 коментар

Ни губитак оца, обе деке и баке није утихнуо дечју грају у породичном дому Митровића у Великој Крсни крај Младеновца, све захваљујући супер мами Зорици (45). Она има итекако разлога за смех – њих осморо!

Двоспратница у опустелом засеоку Дреновача већ са капије одаје топли и срећан дом, одакле се пружа поглед на двориште, које је као дечије игралиште – љуљашке, санке, клацкалице.

Kuća devetoro Mitrovića

Кућа деветоро Митровића

Крај њих су одрасли Мирјана, Дијана, Марина, Анђелка, Петар, Павле, Милан и тек стасава двадесет месеци стар Богдан. Осам разлога да мама Зорица никада не поклекне, чак и пред недаћом која их је задесила.

За кратко време Зорици је преминуо супруг, отац, свекар и свекрва. Остала је сама са осморо деце, али Зорице не плаче, не моли, не тражи, не очајава. Напротив. Зорица се бори. Не одустаје. У сваком новом дану препознаје нову наду и шансу.

– Задовољна сам, али мора човек да ради и да се бори. Ево сад су дечаци после татине смрти од школе добили да плаћају пола цене екскурзије и то пре свега њима значи да се не осећају ускраћено. Можемо ми данима да седимо испред нечије канцеларије и чекамо, али ти људи не могу да поделе своју плату са мном. Не могу тако и не могу децу да васпитавам да чекају од државе помоћ – каже Зорица.

Članica veća Suzana Vasić obišla je porodicu Mitrović

Чланица већа Сузана Васић обишла је породицу Митровић

То што је мајка осморо деце није ставила себи као орден после добијене битке против беле куге, већ је наставила и даљу борбу. Она је оснивач младеновачког Удружења „Родитељи против беле куге“, који постоји већ три године и броји 120 чланова, претежно самохраних мајки налик њој.

– Имамо у Удружењу девет породица са преко петоро деце. Успевам да стигнем све, борим се за своју породицу, знам шта та борба значи, колико је тешка и зато се трудим да помогнем и другим вишедетним породицама. Има доста проблема и тешких случајева али човеку је лакше кад зна да у својој муци није сам – искрена је она.

Зорицу је посетила и чланица Већа општине Младеновац, Сузана Васић. Како каже, општина ће се трудити да им помогне колико год може.

– Брзо смо се договориле око ствари којима би општина Младеновац могла да помогне Зорицу и њену децу. Обишли смо их, упознали се са малишанима, мали их обрадовали са неким пакетићем, али бићемо од сада у контакту и трудити се да помогнемо – рекла је Васићева.

Зоричина Анђелка, једна од најбољих ђака

Зорица као да осим осморо деце има и осморо руку. Стиже на све стране. Породица је организвана, старији чувају млађе, помажу око припреме за зиму, секу и доносе дрва. Добри су ђаци.

Ћерка Анђелка ученица првог разреда Техничке школе заједно са другом из Гимназије, једна је од двоје Младеновчана који похађају програме у Истраживачкој станици Петница, као најбољи ђаци из Младеновца.

младеновац.рс , Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар