Почетна » Шапић: Ваучери од 6.000 динара за сву децу у Београду крајем новембра

Шапић: Ваучери од 6.000 динара за сву децу у Београду крајем новембра

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић одржао је састанак с директорима свих предшколских установа, основних и средњих школа Београда и информисао их о процедури поделе ваучера у вредности од 6.000 динара и потреби проширења капацитета за продужени боравак деце у школама.

Како је рекао, ваучер ће добити сва деца у Београду, закључно са ученицима четвртог разреда средње школе, као и запослени у образовним и предшколским установама, а подела се очекује крајем новембра или почетком децембра, наводи се у саопштењу градске управе.

Шапић је говорио о проширењу капацитета за дневне боравке у основним школама, јер постоји објективна потреба за продуженим боравком одређеног броја деце у школама.

Он је рекао да постојећи капацитети нису довољнио и да ће позвати све школе како би се направила листа приоритета.

„Желимо да видимо где су најхитније потребе за проширење капацитета, уз наравно услов да све и естетски буде урађено како треба, а не да се наружи комплетна слика установе зарад проширења капацитета. Требало би да свака школа одреди простор где би могао да се прошири капацитет, а на нама је да у наредним одлукама о градским буџетима уврстимо и ову ставку“, рекао је Шапић.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар