Почетна » Седмогодишња Србија добила је конкуренцију: Тек рођени Земунац носи НАЈНЕОБИЧНИЈЕ ИМЕ

Седмогодишња Србија добила је конкуренцију: Тек рођени Земунац носи НАЈНЕОБИЧНИЈЕ ИМЕ

од admin
0 коментар

Један Тесла, онај познат и признат широм планете, донео је светлост читавом свету, а други једној младој земунској породици.

У мору кратких и звучних имена, често страног порекла, млади родитељи Теодора и Стефан одлучили су да сину првенцу дају оригинално име по једном од најумнијих људи у историји. Реч је о Тесли Петровићу који је тек напунио месец дана, а као што му име слути, можда ће му судбину одредити и први гост.

– Први гост му је, ни мање ни више, био електричар! Тих дана када се родио грејање нам није добро радило, тако да смо морали да га позовемо – присећа се са осмехом Теодора.

Ни овај Тесла не воли мрак, а оне који га упознају ретко оставља равнодушним.

– За разлику од друге деце, наше су одмах у породилишту, али и на свим другим местима, запамтили по имену. Уместо „како вам је беба“, сви са осмехом питају „шта нам ради наш Тесла“ – причају срећни и поносни родитељи и додају да му због звучног имена, скоро нико не даје надимке.

Одмах по сазнању пола, Стефан је дао предлог који је Теодора радо прихватила.

– О Николи Тесли сам много читао и пратио његов рад, а ово је начин да му захвалимо за све што је учинио. Многи којима сам рекао да ће ми се син звати Тесла прокоментарисали су да је то презиме, али ако се вратимо у историју до Стефана Немање, схватамо да то и није нова пракса – прича Стефан и додаје да су своје дете именом усмерили ка науци, али да ће му пружити подршку и ако крене неким другим путем.

Мали Тесла заспао је усред наше приче о њему. Кажу да да је најнемирнији када је тишина, престаје да плаче чим чује песму „Мама воли бебу“, а родитеље редовно опомиње да га нахране.

Ne voli mrak

Не воли мрак

– На свака три сата се буди и онда мора да једе, ако не, то је проблем и за нас и за комшилук, а заспи чим чује звук усисивача или фена – набраја Теодора и додаје да јој је у улози мајке доста помогло искуство које има као бабица.

Као прво унуче са обе стране, Тесла је од првог дана окружен пажњом и љубављу, а ако ће га неко размазити, кажу да ће то бити тетка Тијана, која је такође образована за бабицу.

Млади родитељи се надају да ће имати велику породицу, а како истичу, равномерна подела послова је њихов рецепт за успех.

– Чак и када се Тесла родио, нисам желео да славим без ње. Чекали смо да, трећег дана, изађе из породилишта, а онда смо са пријатељима и породицом заједно ишли у провод – каже Стефан.

СРБИЈА СА АВАЛЕ

Поред Тесле, једно од оригиналнијих имена родитељи су одабрали и за седмогодишњу Србију са Авале. Како кажу њени родитељи „она га воли и одлично носи“.

ИМЕЊАК ИЗ АМЕРИКЕ

Пре нешто више од три године појавила се вест да је једна америчка породица сину дала име Тесла. Иако се мислило да су то урадили као и Петровићи, по славном научнику, идеја водиља им је била компанија „Тесла моторс“. поносни петровићи

Милица Рашић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар