Почетна » Шешељ: Договорили смо само каменице

Шешељ: Договорили смо само каменице

од admin
0 коментар

Лидер радикала изнео своју верзију о припреми митинга „Косово је Србија“

У ИСТРАГУ о случају паљења амбасада у Београду после митинга „Косово је Србија“ 21. априла 2008. године, изненада се у четвртак умешао Војислав Шешељ.

Лидер радикала је на страначкој конференцији за новинаре поручио да су се он, Томислав Николић и ДСС договорили да се током скупа каменују амбасаде САД и Немачке.

Шешељ је затражио да, због тога, председник Николић од сваке одговорности аболира шесторицу полицијских функционера који су осумњичени да нису спречили хулиганске нападе на зграде амбасада.

– Није било договорено да се организује пожар, али је било договорено да се гађа камењем и сличним предметима. Радикали су поносни на то што је тада урађено. Не могу сада кола да се сломе на полицијским генералима који то и нису могли да зауставе. Чак је и Зоран Вујовић, који је тада смртно страдао у пожару у амбасади САД, био члан СРС – рекао је Шешељ.

Како „Новости“ сазнају, после лансирања ове верзије, адвокати осумњичених генерала разматрају и опцију да Шешеља предложе као сведока одбране у евентуалном судском поступку. Такође, није искључено да предложе и саслушање Николића и Коштунице као тадашњег лидера ДСС.

Још није познато да ли ће и Више јавно тужилаштво, које води истрагу против шесторице осумњичених функционера МУП, саслушати Шешеља, Николића и Коштуницу. Иначе генералима се ставља на терет – тешко дело против опште сигурности и злоупотреба службеног положаја.

Откривање налогодаваца за напад на амбасаду један је од услова Берлина за напредак у европским интеграцијама Србије, а и САД инсистира на расветљавању политичке позадине паљења њиховог дипломатског представништва.

СВИ ЗАЋУТАЛИ

ПОВОДОМ Шешељевих тврдње нису се у четвртак оглашавали Николић и Коштуница, нити је неко из садашњег руководства Демократске странке Србије желео да коментарише наводе лидера радикала.

В. Н.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар