Почетна » Следећи викенд ће бити спектакуларан у Београду, ево шта не смете да пропустите!

Следећи викенд ће бити спектакуларан у Београду, ево шта не смете да пропустите!

од admin
0 коментар

Концепт фестивала “Београдски Манифест” оличен је у идеји да посетиоци упознају најлепше од Србије и да наше традиционалне вредности доживе на креативан и савремен начин, а овај породични фестивал који је иначе намењен свим генерацијама, пружиће незабораван провод за сва чула и учиниће Калемегдан најзабавнијим парком у Србији од 22-24. маја!

“Београдски манифест”, први велики фестивал манифестација, дестинација и дегустација отвориће капије Калемегдана између 22-24. маја. Празник најпознатијих српских фестивала у организацији удружења “Београдски Манифест” и ЈП “Београдска тврђава”, током три дана биће смештен у Горњем и Доњем граду Београдске тврђаве.

Преко 15 фестивалских целина представиће најлепше од српске кухиње, туризма, филмске уметности, музике, плеса, природе и креативних идеја.
Калемегдан ће угостити преко 50 градова и општина из Србије. Током три дана фестивала небом ће крстарити велики летећи балони 15 екипа из целе Европе, а увече ће по први пут на београдском небу засијати пиромузички ватромети које ће лансирати светски вицешампион!

Посетиоцима ће храну припремати кувари-шампиони који су на такмичењима понели прве награде за кулинарско умеће. Традиционалне српске „ијаде“ од роштиљаде, гулашијаде, пасуљијаде, купусијаде, јагњијаде до традиционалних локалних специјалитета биће на менију калемегданске трпезе.

 Foto: Tanjug/AP/Rob Griffith

Домаћини музичког програма су наши најпознатији фестивали: „Беер фест“, „ Зајечарска Гитаријада“, „Нишвил“ „Драгачевски сабор трубача“, „ЛовеБфест“ и многи други, а посетиоце свако вече очекују сјајни концерти. Филмски програм организују познати фестивали „Фест“, „Палић филм фест“, „Фестивал документарног и краткометражног филма“ , „Цинема цитy“, „Кидс фест“ и поред дружења са глумцима и редитељима, посетиоци ће моћи да погледају наградјивана филмска остварења у биоскопу на отвореном у форми „Силент мовиес“.

Foto: Beoinfo

Преко 18 фестивала и најбољих плесних школа на “Плесној ливади” ће разиграти посетиоце уз ритмове и звуке салсе, самбе, фламенка, танга. Малишане очекује посебна зона намењена игри, креативним радионицама и бројним анимацијама. Свим љубитељима коњичког спорта спремамо фантастичан програм који ће са Хиподрома бити пресељен на Доњи град Калемегдана. Мала школа коњичког спорта пружиће едукативне информације о узгоју и дресури коња, а посебна атракција биће ревија старих фијакера.

Foto: Marko Todorović

Концепт фестивала “Београдски Манифест” оличен је у идеји да посетиоци упознају најлепше од Србије и да наше традиционалне вредности доживе на креативан и савремен начин.

Породичан фестивал намењен свим генерацијама пружиће незабораван провод за сва чула и учиниће Калемегдан најзабавнијим парком у Србији од 22-24. маја!

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар